Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy pořídit psa?

Od: baruun odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěli bychom si s manželem pořídit pejska. Oba bychom chtěli zlatého retrívra, ale zároveň plánujeme těhotenství. Je lepší nejdřív pořídit pejska nebo ho pořídit až když bude miminko na světě? Nechceme, aby ten pes měl pocit, že má doma nějakého vetřelce. A nebo je to tady u té rasy jedno? Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zvládnete se starat o dvě děti najednou? Zlaťák zabere hodně času.

To je velká pravda. Zvláště, když jde o štěňátko, které se musí všemu učit. Pejsek také bude potřebovat hodně pohybu. Pořídila bych si štěňátko a pak zhruba po roce, po dvou, miminko. Až bude pejsek větší. Ale nechte to na přírodě. Ono to nějak dopadne.

Jinak retrívři i labradoři jsou tvorové velice mírumilovní, dobráčtí a tak jednou Vaše děťátko bude mít prima chůvičku a později i kamaráda. Tato rasa je k dětem nejlepší. Jaga.

hodnocení

4x

Dobrý den, zlaťáka máme doma a když jsme přišli s mimčem, tak byl hafan v pohodě. Když přišlo mimčo, měl hafan cca 10let. Zhruba 2 dny se seznamovali - byl hodný, nic mu nedělal ale ještě nevěděl, co si tom novém tvorovi myslet a jak k němu přistupovat :) Tak jsme museli oba více kontrolovat. Prcka ať ho nechtíc nebouchne a hafanovi zase říkat, že to je kámoš a ne hračka (zlaťáci jsou takoví, že mají ideálně pořád něco v tlamě a mimčo si hodně lehce splete s panenkou :D ).

Když si pořídíte nejprve hafana, tak než přijde na svět mimčo, bude už větší a odolnější k hraní mimča - různé dotyky, šťouchance, "ježdění na koni" a podobné ptákoviny, co mimčo vymyslí. Pokud by jste měli prvně mimčo a pak hafana, tak štěně by divokost mimča mohlo hůře snášet a navíc to bude na něj hodně velký nápor - nová rodina, pláč a divokost mimča, vaše výchova, jeho máma pryč. Osobně se přikláním k variantě první hafan, potom mimčo.

Jen až přijde mimčo na svět, bude to větší nápor a bude potřeba i nadále věnovat pozornost i hafanovi - lépe nového člena přijme a nebude se cítit odstrčený a z toho pak zdeptaný.

Tolik k mým praktickým zkušenostem :)

liska5
hodnocení

0x

Jeden z mých vnuků se narodil začátkem října a za tři týdny si přivezli šťěňátko. Když dávali mimčo po obědě do kočáru, tak štěně leželo v tom košíku pod ním. Až byl malej v létě venku ve sporťáku, tak ten pes se nasoukal vedle něj. To je potřeba hlídat, aby ho nezalehl. Nerozluční kámoši to byli. Fenka už nežije a kluk se chystaá někam na střední.

Kdy pořídit psa?
liska5

Tazatelka píše s manželem. Tak ten se může věnovat štěněti. Pak je snad jedno, který tvor bude doma první. Ten můj vnuk z obrázku je v pořadí třetí dítě, taky se stihli věnovat těm dvěma starším.

hodnocení

0x

Já si myslím, že na ženu s kočárkem a vedle cupká pes, to je krásný pohled. Ale nikdo, neví, jaký je to nápor na ženu. Novorozenec, to je hodně velký záběr. Já bych hlasovala pro psa, až bude dítěti cca 3 roky. ;) Výchova psa se neděje jen tak. Zvláště, když je v rodině od štěněte. Amiminko, to je obrovský nárok na čas, na péči. Nevyspání, nejistota atd. en můj názor.

liska5

Ono záleží, jestli mají zahradu, kde by pes pobýval a maminka ho vzala ven, až s děckem půjdou do obchodu nebo na vycházku. Pokud by měl být pes v bytě a k němu novorozenec, taky bych nespěchala.

fram
hodnocení

0x

Především musí být k dispozici dva pejskaři, aby mělo štěně komfort. Střídavá péče:-D. U nás doma byl pes vždycky, ten co ho už pamatuji byl o půl roku starší než já. Nechal si ode mne coby mimča líbit cokoli, tahání za uši, ocas a tak, venku sedl ke kočáru a - přiblíživším se běda!.. Slušný pes se ke štěněti chová ochranářsky, takže klidně může být doma dřív. Mimino bude dospělejší pes chápat jako mládě k ochraňování. A ke hraní. Náš foxík byl vždy ochotný k blbnutí...

istockphoto.com/...

hodnocení

0x

Já bych pořídila pejska teď. Máte minimálně 9 měsíců na to se plně věnovat štěněti a když mu bude víc než rok, tak přibyde miminko, na které bude zvyklý od jeho narození. Tady máte hezkou odpověď plnou tipů na výcvik. Miminko Vám "zrozumní"za mnohem delší dobu a bude potřebovat více pozornosti. Co pak když do toho přijde rozverné štěně?

julie12345
hodnocení

0x

První pořídit psa, vychovat ho, počkat až vyroste (tak rok). Pak bych pořizovala děcko. Zlatý retrívr je mírumilovný a poměrně ochranitelský, trpělivý. Musí být ale vyzrálý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]