Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CO2 v akvaristice

Od: arnika® odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

kdo mi prosím poradí jak na CO2 v akvaristice? Mám venkovní filtr SUNSUN HW 702B s UV lampou ,a Macro Aqua pH kontrolér s měřičem teploty. Lahev s CO2 taky jen nevím jak to správně vše zapojit. Ostatní komponenty ještě nemám jen

zakoupený ovladač Sonoff. poradí mi prosím někdo s kompletazizací tak aby to fungovalo. Je mi jasné že nějaké komponenty musím ještě dokoupit.

děkuji za rady Zdenek

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

0x

Napíší jak to mám (měl) zapojený. Rovněž jsem se učil. Lahev s CO2 (5L) s budíky. Na výstupu zapojen (perfektni) jehlový dávkovač CO2 Camozzi rfo382 napojen na elktromag.. ventil Camozzi. který je zapojen do zásuvky dig. časového spínače nastaveného na noční vypnutí CO2. Z dig časového spínače do PH controleru. Controler zapojen a funguje a nastaven dle návodu(sonda, kalibrace atd). Patřičnou tlakovou hadičkou pokračuje z elmag. ventilu do kovového počítače bublin se zpětným ventilem. Odsud do atomizéru, který je napojen na výtokovou hadici externího filtru (nejlepší řešení). Odsud do výtokové skleněné trubice s otvřeným výtokovým otvorem. Vypadá to složitě, ale nic na tom není. Jen je to třeba vše skloubit zavitově dohromady. Dálkově nic neovládám. Světlo nastavitelné na několik úrovní s časovačem na naprogramované spínání. Takto to mám já odstavené od energetické krize ale fukční. Pokud budete chtít detail v něčem poradit co budu vědět, napište.

jiofa

Doplním, že topení (nastavitelné) mám v exter.filtru EHEIM.

hodnocení

Dobrý večer,

moc moc děkuji "jiofa" za super odpověď . Nejak to celkem chápu ale pro lepší pochopení bych poprosil zda je možno to zaslat v nákresu zapojení(jen postupové schéma bez zapojení el.) jak by to mělo vypadat. Jsem začátečník v důchodu a některé věci mi jak se říká časem "utekly"

Díky moc a přeji hezký večer.

Zdenek

jiofa

Namaloval jsem vám to a pokud nebude něco jasné, nebo jsem zapomněl, napište. Takto to mám zapojené a ještě časové hodiny na noční vypnutí CO2. Jednotlivé typy komponentů nevím jaké zvolíte. Podle návodu to ale sestavíte.

CO2 v akvaristice
jiofa

Spinací dig. hodiny na noční vypnutí CO2 jsou mezi elektromag. ventilem a controlerem. Od 22.00 do 5.00 hod je přerušen z kontroleru proud do emag. ventilu tudíž uzavřeno CO2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]