Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
kdo mi prosím poradí jak na CO2 v akvaristice? Mám venkovní filtr SUNSUN HW 702B s UV lampou ,a Macro Aqua pH kontrolér s měřičem teploty. Lahev s CO2 taky jen nevím jak to správně vše zapojit. Ostatní komponenty ještě nemám jen
zakoupený ovladač Sonoff. poradí mi prosím někdo s kompletazizací tak aby to fungovalo. Je mi jasné že nějaké komponenty musím ještě dokoupit.
děkuji za rady Zdenek
Napíší jak to mám (měl) zapojený. Rovněž jsem se učil. Lahev s CO2 (5L) s budíky. Na výstupu zapojen (perfektni) jehlový dávkovač CO2 Camozzi rfo382 napojen na elktromag.. ventil Camozzi. který je zapojen do zásuvky dig. časového spínače nastaveného na noční vypnutí CO2. Z dig časového spínače do PH controleru. Controler zapojen a funguje a nastaven dle návodu(sonda, kalibrace atd). Patřičnou tlakovou hadičkou pokračuje z elmag. ventilu do kovového počítače bublin se zpětným ventilem. Odsud do atomizéru, který je napojen na výtokovou hadici externího filtru (nejlepší řešení). Odsud do výtokové skleněné trubice s otvřeným výtokovým otvorem. Vypadá to složitě, ale nic na tom není. Jen je to třeba vše skloubit zavitově dohromady. Dálkově nic neovládám. Světlo nastavitelné na několik úrovní s časovačem na naprogramované spínání. Takto to mám já odstavené od energetické krize ale fukční. Pokud budete chtít detail v něčem poradit co budu vědět, napište.
Dobrý večer,
moc moc děkuji "jiofa" za super odpověď . Nejak to celkem chápu ale pro lepší pochopení bych poprosil zda je možno to zaslat v nákresu zapojení(jen postupové schéma bez zapojení el.) jak by to mělo vypadat. Jsem začátečník v důchodu a některé věci mi jak se říká časem "utekly"
Díky moc a přeji hezký večer.
Zdenek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.