Nejste přihlášen/a.
Plné anální žlázky jsou u koček dost obtížné. Projevují se právě přecitlivělostí kořene ocasu. Dokonce vím o kocourovi, kterému se udělal takový jako podivný chobot až do stehna. Tohle jsem viděla, ale o trablech s análkami u koček jsem jen slyšela od chovatlů koček. U psů vím na to téma hodně a umím to vyřešit. Vás bych poslala na veterinu a poradila, ať vezmete sebou i hovinko na kontrolu přítomnosti parazitů. Raději veterinář, než aby se análky zanítíli a vy léčili zánět v konečníku.
Zapomněla jsem napsat, že análky veterinář vymáčne. Je to procedura na několik vteřin a navíc, tvorečka to nebolí. Takže není třeba se něčeho obávat.
Záleží na tom, jak moc kousne. Lehké a jemné kousnutí, které není bolestivé ( spíše hravé ) znamená něco jako "všímej si mě". Pokud kousne bolestivě nebo se ožene drápkama, tak ho to bolí a navštívila bych veterinu. Netuším, zda jej pouštíte ven. My jsme začali našeho kocourka v dospělosti pouštět v noci ven a jednou přišel s ocasem mezi nohama a začal ho dávat nahoru asi až po 24 hodinách. Když jsem ho vzala k veterináři, přišli jsme na to, že se venku popral a jiný kocour ho kousl do ocásku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.