Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně nám čůrá do postele

Od: velekovajanie odpovědí: 15 změna:
Zdravím, už 5 dní máme doma 8mi tydenní štěně, je to kříženec, vzat z útulku na adopční smlouvu. Je to fenečka.
První den byl v pořádku, na podložku byla prý naučená ale doma nám dělala loužičky mimo ni, druhý den si na ni zvykla. Snažili jsme se každou hodinu chodit ven, mám doma dvě malé děti, tak když jsem byla sama, tak to nešlo tak lehce ale pejsek vydržel, nehoda se stala, ja jsem jen řekla důrazně “nesmíš” aby pochopila a odnesla na podložku, když nebyla možnost jit hned ven.
Jenomže teď se stane, že venku nevykonná vůbec žádnou potřebu, doma se vyčůrá na podložku a pak se vyčůrá i do postele.
Na gauč si sama vyskočí, z gauče automaticky skočí na postel začne čuchat a prostě se vyčůrá, třeba i 3x za den, jsem zoufalá a nechapu to, přitom s námi spí v posteli, jelikož je fakt hrozně hysterická a nemůžeme ji nechat někde, kde nás nemá u sebe.
Jelikož už je to asi 3 dny v kuse, tak už ji prostě chytnu za krkem za kůži (netaham ji do vzduchu) řeknu fuj a hodim na podložku. Nebo ji řeknu “misto” odnesu ji tam a řeknu “fuj” .. nevim, co mam dělat, nevim, proč to dělá a chtělq bych se toho zbavit. A rozhodně nemàm zásobu novÿch peřin ve skříni.
Taky bych potřebovala poradit skrze kousání, hrozně nás okuseje a je to už opravdu nepříjemné, chápu, že je to štěně, chce si hrát ale bolí to a když to začne dělat i v noci, kdyz spime a máme u sebe staršího syna, tak je to k prasknutí.
Moc děkuji za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nesmíte na něho křičet ani trestat, pak to bude ještě horší. Naopak hned pochválit, když to udělá na podložku. Štěně ještě neví co má dělat, protože ho to nikdo nenaučil podobně jako malé dítě. Navíc nemá ještě vyvinuté svěrače, takže nehoda se stane docela běžně. Štěně vždy čůrá ihned po probuzení nebo po jídle, takže je nutné ho popadnout a okamžitě ven. Ale i tak se nemusí vyčůrat, běžně se naučí venku až v 6-8mesicich. Venku za to hodně chválit a dávat pamlsky. Jakékoli trestání nebo křik ponese následky celý život. Nebude vás brát jako pána a ochránce ale jako slabocha a nebude poslouchat vubec, bude utíkat a bát se.

hodnocení

2x
Podložky jsou cesta do pekel. Jak má pejsek poznat, zda má jít na podložku nebo ven. Co kdyz je neco podobněho podložce. Já chodila s pejskem každé 3 hod a chválila a chválila a pamlskovala. Postupně jsme to prodlužovali na 4x denně, pak na 3x.Nikdy se mi doma nevyčural.
Záleží odkud štěně máte. Naše bylo od chovatelky naučené na podložku a přes to nejel vlak. I když jsem s ní byl tři hodiny venku, neuměla to. Po návratu domů hned na podložku. Poprvé venku snad až v šestém měsíci a to spíš omylem,pak zas nic, i když jsme byli venku třeba desetkrát. Každopádně lepší podložka,jedno místo, než různě doma třeba na koberec nebo na plovoucku nebo ještě lépe přímo v posteli.

hodnocení

2x

Štěňátko je něco jako lidské miminko. Nic neumí, všechno se teprve musí naučit. Chce to trpělivost a důslednost, bude to nějaký čas trvat. Navíc je v jiném prostředí, než v útulku, je to změna, neví, co a jak.

Štěňátku bych pořídila pěkný měkký pelíšek. Teď se prodávají tak krásné! Tam bude jeho místo, do postele NE! Pokud tam vleze, sundat ho dolů /ne shodit/, položit do pelíšku, tam že je jeho místo. Časem se naučí. Za použití podložky chválit. Často chodit ven, třeba jen na chvilečku, a když se vyčurá, opět jej pochválit, pohladit.

Kousání - to si vlastně hraje. Zkouší zoubky, které mu narostly, a nechápe, že ta krásná věc, která se mu tak pěkně kouše, není jeho hračka. Koupit mu hračky /ne mnoho/, zjistit, kterou si nejvíc oblíbí a tu mu pak dávat častěji, aby se nenudilo a neudělalo škodu.

Vnučka při hlídání 3 mladých salašníků u příbuzných přišla o krásné drahé boty. Našla z nich jen kousky. Netrestat fyzicky, spíš ukázat, co pejsek provedl, prst a NESMÍŠ! On bude moc dobře vědět a časem se naučí čistotě i nekousání. Je to mládě. ;) Jaga.

hodnocení

1x

Měli jsme už několik psů a nikdy se nám žádný do postele nevyčural. Což možná bude tím, že do postele prostě pes nepatří. Ona třeba naše současná fenka landseera má v roce a půl 52kg., Běžný pes nemá absolutně problém setrvat celoročně venku za předpokladu, že má dobrou a zateplenou boudu. Podobně je to s tím kousáním - nesmíte se nechat, jakmile štěně začne hryzat, normálně chytit za krkem a zaklepat s ním. Přesně tak totiž ,,kárá´´ fena štěňata, takže nejde o něco, co by štěňata nechápala, ani nic, co by jim ubližovalo

velekovajanie
hodnocení

Chápu, že pes do postele nepatří ale když si na tu postel prostě vleze a pocura ji, tak co s tim ma člověk dělat.
Venku nemáme moznost, jsme v bytě.

No a Vy nemáte v ložnici dveře?

eli
hodnocení

1x

Je z utulku,a má separační uzkost proto to dělá,né že se mu nechce čurat venku.Zkuste najít Desenský diskuzi.

re4zon
hodnocení

1x
Studujte, hodne. 8 tydnu je mimino, pulrocni dite taky nehodite na nocnik a nebudete na nej rvat nesmis, protoze se pocuralo. Do postele ho proste nepoustejte, za curani na podlozku ho chvalte, kdyz nejste doma, zavrete ho treba do predsine. Kdyz doma jste, hlidejte ho a pri curani ho na tu podlozku okamzite odneste a tam ho odmente. Totez venku, budte tam tak dlouho, dokud si nedojde a pak ho hrozne chvalte. A hlavne neposlouchejte blaboly o trepani za kuzi, to dela fena, ktera vi presne, co dela. Kdyz budete takhle male stene trestat spatne a nebude chapat, za co to presne je, vychovate si z nej magora.

ltz
hodnocení

0x
Štěně bude zmatené. V útulku mělo úplně jiný režim, v posteli určitě s nikým nespalo. Teď může do postele, asi mu připomíná tu podložku, navíc je tam teploučko, tak se tam rád vyčůrá. Nechápe, že to nesmi. Ať má svůj pelíšek, proč ho dávat do postele. Chce to trpělivost, máte ho jen pět dní. Učit ho čůrat venku, v bytě ta moč páchne. Když jste tam celý den, tak vy to ani necitite.
velekovajanie
hodnocení

Spi s nami jen pres noc, to se vubec nepocura, dojde si na podlozku. Ale pres den, kdyz jsme doma, tak se pocura, kdyz jsme pryc, tak se nestane zadna nehoda.

hodnocení

0x

Promiňte, ale chudák pes. Přijde mi, že jste si mysleli, že si pořizujete plyšáčka. Osmitýdenní štěně je jako novorozenec. Házet s ním na podložku, když se vyčurá jinde než má? To jako vážně? S miminem také hodíte, kdyby se Vám rozbalené počuralo? Je to ještě malinké štěňátko a nerozumí ničemu. Musíte mít trpělivost. Opravdu to vypadá, že nemáte se psy žádnou zkušenost a netušíte, co teď s ním.

elektro-obojky.cz/...

velekovajanie
hodnocení

Nemyslela jsem to doslova, nehážu s ní na podložku, prostě ji tam dam.
Byla jsem vychovavana mezi velkymi psy, ktere jsme samozdrejme meli jen na zahrade v kotci, v boudě ale muj otec je vychovaval sosti prisne a vzdy z nich vychoval poslusne psy.

aaa
hodnocení

0x

Zvířata do postele nepatří. Zkuste psovi vlést do boudy.

hodnocení

0x

Nahoře vpravo je vyhledávací okéko, lupa. Papiš otázku a odpovědí najdeš spousty. ODPOVĚDI

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]