Nejste přihlášen/a.
Dobrý večír, k vánocům jsme dostali s přítelkyní akvarium. Ani jeden nemáme zkušenosti s chovem, nějake rady/tipy co do akvária dát a co ne? Jaké druhy ryb se hodí pro toto akvarium? Kolik se tam může vejit ryb? Platí pravidlo co 1cm rybi to 1l vody? Předem děkuji za rady a poznatky.
Samozřehmě že jsme si něco pročítali ale přece jenom rady a zkušenosti od ostatních jsou lepší né všemu můžu věřit co na internetu píšou
60 litrů není nic moc. Ale darovanému na ...nehleď. Napište jaké máte (set?) Takže jestli to máte set, tak základní věci máte, topítko, filtr. Pokud nikoliv, tak z 50 let zkušeností, bych nyní zvolil filtr externí s vnitřním topítkem ve filtru, osvětlení podle délky akvária koupil v Invital.cz. Vděčné rybičky: neonka červená 10 ks, a razborku epseho 10 ks. Dolů na dno panceřníčka panda 4 ks. Rostlinky až co budete mít za rybky. Jinak toho je mnoho na sdělení o pěstování a je to třeba probrat jednotlivě včetně tech. zařízení. To vše ve zkratce a návrhu rybiček.
Ano mam set, přímo od Invital tudíž topítko + filtraci už mám. Podle počtu napsaných rybiček se tedy nemusím řídit pravidlem co 1cm delky ryby to litr vody pro ní? Je mi jasné že do akvaria nemůžu dát 40 rybiček ale četl jsem mnoho diskuzí kde se psalo že se do takoveho akvaria vejde max 15 rybiček což mi tedy přijde malo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.