Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odehnat veverky z krmítka?

Od: hb44 odpovědí: 9 změna:
Pořád nám lezOu veverky do krmítka. Jak se bránit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

8x

Já bych byl za veverky rád.Taky mají hlad a je zajímavé je pozorovat.

hodnocení

7x

Jak odehnat veverky z krmítka?

Odpověď je prostá: Zatímco holuby a jiné nežádoucí opeřence odháníme slovy: Kšá, kšá, na veverky, případně jiné čtvernožce voláme zásadně: Huš, huš... :-D

Pokud jde o to, aby veverka do krmítka vůbec nevlezla, je nutné instalovat nějakou překážku. Obdobně jako pro kočky se nabízí instalovat cosi na principu límce, který dostávají zvířátka u veterináře.

Trochu je mi záhadou,pročveverkám bránit, ale jasně, pokud chce člověk pozorovat jen a pouze ptáčky a v krmítku sedí drzá přežraná zablešená zrzavá potvora,tak to nepotěší.

hb44
hodnocení

Děkuji. Kdyby nám tam lezly ty naše české, rezavé veverky, tak nemám problém. Bohůžel nám tam leze invazivní druh - Veverka Popelavá.
Veverka popelavá se u nás nevyskytuje, nejbližší potvrzený výskyt je v Itálii. U nás se vyskytuje pouze veverka obecná, která může mít mnoho variant. Může být (jak je všeobecně známo) rezavá, pak šedá, černá, bílá, hnědá či strakatá (poslední 4 jsou však velmi vzácné). Takže to co vám leze do krmítka není veverka popelavá, ale veverka obecná v šedé variantě, stejný druh jako ty rezavé. :)

pb®
hodnocení

7x
Proč je odhánět? Veverky jsou nejkrásnější zvířátko české přírody. Ubývá jich. Přidat oříšky, semínka a těšit se z nich.

hodnocení

5x
Já bydlím u lesa, skoro na samotě, takže zvířátka vítám. Dávám vždy na zimu hrantík a do něj nasypu kukuřici, kaštany, jablka a mrkev. Do krmítka zase slunečnici a domácí kuličky ze sádla a zrní. Něco rozhazuji po okolí, chodí tam i ježci. Tož tak
PS: do krmítka dám i ořechy co zbydou z pečení vánočního cukroví. Veverušky se po nich můžou utlouct

hodnocení

3x

Musite na pristupovu cestu ku krmitku instalovat nieco, co vevericka neprekona, podla Youtube su najviac ucinne rozne valce, ktore sa krutia a vevericka sa neudrzi.

jaj*
hodnocení

2x
Udělat vedle krmítko pro veverky, a dát tam ořechy, slunečnice, směs pro činčily, kus jabka, jehnědy a žaludy. Ptáky krmí každej, veverky jsou podle mě důležitější.

hodnocení

2x

Jste xenofob. Rezavé veverce dáte, popelavé ne? I Vy jeden kujóne!

Veverky mám ráda a nakrmila bych je všechny. Je zima, venku málo potravy, tak ať se holky maj! Je to stejné, jako na krmítku. Koupila jsem pytel slunečnicového semene a sypu pořád. Jak by těm chudákům opeřencům asi bylo, když bych řekla: brhlík a dlask se mohou jít nazobat, hrdličky a vrabčáci - PRYČ! *stop*Oni za to nemohou, jako co se narodili a v zimě mají hlad všichni. Jste nespravedlivý. Věřím, že prokouknete a poskytnete něco dobrého do bříška všem. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]