Odpověď je prostá: Zatímco holuby a jiné nežádoucí opeřence odháníme slovy: Kšá, kšá, na veverky, případně jiné čtvernožce voláme zásadně: Huš, huš...
Pokud jde o to, aby veverka do krmítka vůbec nevlezla, je nutné instalovat nějakou překážku. Obdobně jako pro kočky se nabízí instalovat cosi na principu límce, který dostávají zvířátka u veterináře.
Trochu je mi záhadou,pročveverkám bránit, ale jasně, pokud chce člověk pozorovat jen a pouze ptáčky a v krmítku sedí drzá přežraná zablešená zrzavá potvora,tak to nepotěší.
hb44
Děkuji. Kdyby nám tam lezly ty naše české, rezavé veverky, tak nemám problém. Bohůžel nám tam leze invazivní druh - Veverka Popelavá.
Veverka popelavá se u nás nevyskytuje, nejbližší potvrzený výskyt je v Itálii. U nás se vyskytuje pouze veverka obecná, která může mít mnoho variant. Může být (jak je všeobecně známo) rezavá, pak šedá, černá, bílá, hnědá či strakatá (poslední 4 jsou však velmi vzácné). Takže to co vám leze do krmítka není veverka popelavá, ale veverka obecná v šedé variantě, stejný druh jako ty rezavé.
Já bydlím u lesa, skoro na samotě, takže zvířátka vítám. Dávám vždy na zimu hrantík a do něj nasypu kukuřici, kaštany, jablka a mrkev. Do krmítka zase slunečnici a domácí kuličky ze sádla a zrní. Něco rozhazuji po okolí, chodí tam i ježci. Tož tak PS: do krmítka dám i ořechy co zbydou z pečení vánočního cukroví. Veverušky se po nich můžou utlouct
Musite na pristupovu cestu ku krmitku instalovat nieco, co vevericka neprekona, podla Youtube su najviac ucinne rozne valce, ktore sa krutia a vevericka sa neudrzi.
Udělat vedle krmítko pro veverky, a dát tam ořechy, slunečnice, směs pro činčily, kus jabka, jehnědy a žaludy. Ptáky krmí každej, veverky jsou podle mě důležitější.
Jste xenofob. Rezavé veverce dáte, popelavé ne? I Vy jeden kujóne!
Veverky mám ráda a nakrmila bych je všechny. Je zima, venku málo potravy, tak ať se holky maj! Je to stejné, jako na krmítku. Koupila jsem pytel slunečnicového semene a sypu pořád. Jak by těm chudákům opeřencům asi bylo, když bych řekla: brhlík a dlask se mohou jít nazobat, hrdličky a vrabčáci - PRYČ! Oni za to nemohou, jako co se narodili a v zimě mají hlad všichni. Jste nespravedlivý. Věřím, že prokouknete a poskytnete něco dobrého do bříška všem. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.