Jaká je počáteční investice do včelstva a kolik vynese
Od:vz1odpovědí:8změna:
Dobrý den, zajímalo by mě kolik korun českých je vhodná počáteční investice tak na 2 - 3 včelstva, včetně léčiva. Úly do toho nepočítám, protože to je vlastní výroba z materiálu co jsem měl doma + (nevím přesný název) = ale asi předseda včelařského sboru v našem okrese je jeden z rodičů mého dobrého kamaráda a známe se všichni velmi dobře. A ještě otázka jak se říká když bych měl začátečnické štěstí na průměrnou úrodu a dejme tomu 1.5kg medu bych si nechal pro sebe TAK KOLIK BY MI TO MOHLO VYNÉST, neboli za jak dlouho by se mi vrátili náklady?
A ty 2-3 včelstva od někoho dostaneš? Musíš sehnat "dobré" matky,na podzim koupíš pár desítek kilo cukru a medomet máš vlastní? Takže pokuď ti včely přežijí zimu a nebudou nemocné,možná bude i nějaký med...nemysli na zisk,ale aby to fungovalo...
slovan
Přesně tak. Pokud ti jde tvrdě, kapitalisticky, jen o zisk, tak u toho aspoň neubližuj včelám. Některé činnosti ( od amatérského muzicírování až po včelařinu v malém ) jsou spíše koníčky. To není na šmelinu.
Optimisté říkají, že včely samy sebe zaplatí po cca 3 letech, když se daří. Ono se to zdá, že jde jen o úly, rámky a včely... ale je toho mnohem více. Jen vosk, je tak 3kg na každý úl po cca 400/kg. Když se spočítají všechny ty serepetičky (drátky, kukla, rozpěrák, smyk, krmítka atd) jsou do desetitisíce... takže pro kšeft a výdělek do toho hopsnout za pár let až budete vědět o čem to je. Jako motivace je to špatný začátek.
Ale tady je jeden co koupil 6 včelstev a udělal z nich za 1 rok přes šedesát!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.