Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímalo by mě zda dáváte hafanům granule- pokud ano díváte se na složení nebo tohle neřešíte? A nebo dáváte barf stravu? Jak řešíte barf případně na dovolené? A pokud granule, dostávají i něco jiného? Maso, zeleninu atd občas bokem? Nebo jste jen striktně na granulích?
Nemám žádný problém, myslím že jsem se zeptala srozumitělně. Pejska nemáme, ale chceme si brát z ůtulku a chci aby měl kvalitní stravu, proto mě zajímalo jak to kdo má...
Mě jednou slupla stroužek česneku, ale to jen proto, že v závěsu byl druhej a byla obava, že to dostane (boj o jídlo)
Toto bývá odvěkým sporem, co je lepší. A pak druhé kolo, dohady o značce granulí. Určitě záleží na rase a stáří psa. Jinak se krmí vlkodav a jinak čivava. Já jsem celý život jorkinky Dorky krmila granulemi plnými obilí, kukuřice a kuřat. Od 7 let pro seniory. A to proto, že se neuměla nažrat a odejít. Věčně jsem přihřívala a schovávala a vařila čerstvé. Jedla, nejedla a stále něco. Tak měla granule a vodu stále k dispozici a jedla, kdy chtěla. Až když začala, ve 15ti letech chodit do školky, tam si navykla obědvat vařené. A doma na ni čekaly granule, které jedla/nejedla. Dožila se 18,5 let bez veta.
Od září už není a mi strašně, ale strašně, chybí.
Někde tady čtu, že čokoláda je pro psa jedovatá. Kníračka Bubu se dostala k bonbonieře. Sežrala ji celou. I s těmi stříbrnými obaly bonbonů i kus krabice se jí povedlo při cupování sežrat. Nuda a stres jsou strašné! Hlídala ji dcera a ta šla s partnerem do kina. Víc jak týden měla hodně barevná a lesklá hovínka. Přežila mrtvici v 8 letech a dožila se 15ti let v dobré kondici.
Andyho i Bubu jsem krmila vařeným. Když jsem se dostala k levnějšímu masu, uvařila jsem ho a namlela i se zaleninou a jedovatou cibulí. V kelímcích od Ostraváčků naskládaa do mrazáku. A pak smíchala s přílohou-rýže, těstoviny, brambory. A pak se objevily granule, kterým jsem nevěřila, ale stravovací návyky Dorky mě k nim přivedly.
Jde o obsah kakaa (teobromin). V bomboniéře je ho minimum. Tam je čokoláda hlavně mléčná a v bílé čokoládě není nic.
Takže je to něco jako smetana z rostliných tuků nebo pomazánkové máslo bez másla.
Ale proč s tím krmit psy, když je evidentní, že jim to neprospívá a na chuť je pro psa pochoutkou hlavně maso.
Díky za váš komentář. Je mi líto Vaší ztráty. Náš Beník umžel před dvěma roky, ale tam byly špatné stravovací návyky od začátku. Ujali jsme se ho v dobré víře, aby dožil někde v teple a s láskou. Ale byl už starý a zvyklý na to co kde zbylo a co kde dostal. Ráda bycj u nového pejska nastavila dobré návyky s kvalitní stravou. Něco si zjišťuji ale spíše mě i zajímal názor ostatních a ne jen "reklamy" výrobců.
To seš dobrá hyena, když už uvádíš smrtící dávky pro psy.
Alkohol je taky pro člověka toxický. Mám ti napsat kolik litrů vodky?
Nám žrali meruňky. Pak už jich bylo tolik, že je vypeckovávali. Navíc si každou spadlou záviděli a letěli kdo ji dřív uloví. Pak měl každej svůj jídelní kout.
Přijdeš z práce domů a prvni co tě přepadne je zahrada plná h*v*n jako od stáda slonů a za dveřma plná podlaha pecek jak pytel rozsypanejch golfovejch míčků na greenu
Díky, chceme si brát pejska z utulku a chci mu nastavit dobré stavovací návyky. Já teda nejsem uplně zastánce přejídání psů, myslím že to jim škodí opravdu hodně a zatěžuje to i dost klouby. My pejska měli, ale před dvěma roky umřel a byl darovaný ve starších letech, takže tam jsme toho moc neměli šanci změnit a "zachránit". Spíše mě zajímalo zda se někdo fakt zajímá právě o to složení. Benovi selhali ledviny právě proto že dostával celý život lidské zbytky- sůl, koření atd což ho prostě pomalu zabíjelo. Nejsem ale odborník, proto mě zajímal názor ostatních.
Děkuji. No my jsme měli pejska darovaného, ale tam se o správné mstravování mluvit moc nedalo. Bohužel když k nám přišel byl už starší a zvyklý právě na to jíst co mu kdo dá. Chceme si ale pořídit pejska z ůtulku a tam bychom rádi nastavily dobré návyky. Ten cukr zní šíleně :D Ale s potravinami máte samozřejmně pravdu.
1.prvý pes, žral chlieb s mliekom a vodou a v lese,keď zbadal hríb,tak ho zožral. Druhý,žral všetko, stačilo mu dať 1/4 chleba do papule,občas kosť. Dožil sa staroby,granule ešte neboli tak ako dnes. Ďalší dvaja,zbytky od jedenia,starý chlieb,kosť. Keďže už nebolo zvyškou od jedenia,tak ďalší dostal veľký kelímok od solviny granúl + jednú bravčovú surovú kosť z mrazáku na deň. Dožil sa cez 15 rokov, granule chcel najlacnejšie. Posledný tiež len granule, surové kosti moc neobľubuje,takže len občas,zje aj zvyšky jedál. Všetko to boli a sú Nemecký ovčiaci. Žiadná podvýživa,hmotnostne nad 40 kg. Takže na čo naučíte psa,to bude žrať. U granul sa asi pridáva zložka,ktorá núti ho ich jesť,dokonca aj značku granúl.
No ono u těch granulí co jsem koukala je hodně o tom kolik tam je těch dochucovadel atd. My máme ještě kočky a je fakt že ty levný granule nám žraly bez problému, ale když jsem přešla na kvalitní granule, tak se dost ofňovaly než je začali jíst. :D Ten hřib mě teda hodně pobavil. No právě Ben co jsme ho měli zřal podbně, co našel to sežral, ale tam už to moc měnit nešlo protože byl stařešina už když se k nám dostal. Asi nakonec půjdeme střední cestou, granule, maso, zelenina. Ještě uvidíme, jeslti nám do toho nehodí vidle pesan. :D
Já dávám pejskovi granule Taste of the Wild a pro chuť trochu konzervy stejné značky. Tuto značku nám doporučil útulek, odkud pejska máme, já jsem si prověřila složení, je dost kvalitní, bez obilovin, pejskovi chutná a podle veterináře je kvalitně a akurátně živený. Když dělám s masem, dostane od ruky do každé nožičky jeden kousek syrového masa, má rád syrovou papriku (žlutou a červenou, zelenou nemusí) a jinak od ruky nedostává. Samozřejmostí teda jsou různé motivační odměny, kde také koukám na složení a cena je nepodstatná.
Děkuji za odpověď. Pána si nevšímejte, ptala jsem se já a jsem ráda za zkušenosti. Granule neznám, podívám se. Nám pejsek umřel před dvěma lety a chceme si pořizovat z útulku, takže zjišťuji co je tak asi nejlepší. Beník byl tenkrát darovaný a neměl vůbec žádné návyky, byl to hrozný bufeťák, snažila jsem se mu kupovat kvalitní, ale byl prostě taková malá popelnička.
Hlavně jsem se ho ujali v jeho 10 letech a moc toho už měnit nešlo. Asi nakonec půjdeme střední cestou. Načetla jsem si že barf je nejlepší, ale uvidíme jak nám to půjde. Případně jak to píšete granule, maso, zelenina.
@natyna66 Poradte.cz má dost dobré techniky, jak poznat, že to píše stejný člověk a jen když dobře znáte IT, tak je dokážete obejít. A vy IT evidentně dobře neznáte.
Že je to příprava na reklamu jsme poznali už na začátku a že tuhle odpověď píše stejný člověk jako tazatel taky poznáme.
Takže z nás nedělejte blbce, víme dobře, co jste zač.
Otázka celá jde do hlášení, už si tu asi neškrtnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.