Někomu ulítla rozela penant (asi). Za mlada jsem choval rozely pestré a když nějaká zdrhla nebyla šance. Čím déle je
na volno je plašší a nevěřícná. Přestože jsem je měl i přes zimu venku ve voliéře, takže naší zimu bez problému
přečkají, ostatní ptáci , zejména dravci se o ní postarají. Nesnášejí mezi sebou barevné!
Pokud nepřilétne do nějaké chytačky není šance, věř mi!
rosela
Děkuji. Tak to bude těžký. Dala jsem to před chvilkou ještě k chovatelům na web, zkusím co to půjde nějakou fintu s klecí, poradil mi ...nu a pak dej se osude, pokud to nevyjde. Udělám co se dá.
hujer
tak tak, bojím se , že do té klece nezaleze a bude zobat okolo ...
Jj, je to rosela. Chudina... Nesouhlasím, že se papoušek nedá chytit. Mně ulítl ptáček za svůj život cizí vinou dvakrát a vždy jsem jej chytla. Jednou byl venku sám v zimě na sněhu pár dní a držel se okolí baráku. Pomohla právě klec se zrním a moje přítomnost. Byl velmi dobře ochočený. Tamta rosela nevypadá na mladší kus. Pro klid duše by se klec zkusit dala, dovnitř bohatě zrní a odevřít dvířka a čekat, no..
hujer
Ochočený, snad , pokud byl na tebe zvyklý, ale věř mi móc velká náhoda. A skutečně "naši ptáci" moc barevné mezi s sebou nesnesou a +... Hlavně jestřábi, a jiní dravci (straky no nevím)... Jo a na síť na tu zapomeň. Jak se přiblížíš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.