Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepičky nenesou

Od: hanakola11 odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, chtěla bych se jen po zeptat. V letošním roce v březnu jsme si pořídily slepice lohman. Mají úplně vše. Denně čistou vodu, kvalitní krmivo, atd... A vůbec nenesou. Co s tím mám udělat? Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

4x
Je zima . To je normální. Nikomu nenesou.

hodnocení

0x

My máme plemeno Dominant, ty nám nesou i nyní, s tím že snáška je nižší o cca20-25% vůči létu. To je logické - kratší den, nízké teploty. Ale nezažil jsem, že by nenesly vůbec. Je ale pravda, že mají zateplený (nevyhřívaný) kurník, ponejvíc je krmíme směsí pro nosnice cerea.cz/... k tomu občas zbytky z kuchyně, krmné těstoviny. A i v této době máme vajec, že je nestíháme spotřebovat.

hodnocení

0x

Hlavně v zimě by měly mít teplé zázemí... vyčkejte ony se "roznesouů , v této době většinou slepice odpočívají.

hodnocení

0x

Dcera má slepičky a nedavno nám přestala dávat vajíčka, že je nyní snůška slabá, asi v zimě normálka.:)

id
hodnocení

0x
Od března nenesou? Nebo jen nyní? Pokud jen nyní, tak slepicím je nutno svítit, je krátký den. Máteli v kurníku elektřinu, mohu vám dát rozpis světelneho režimu na každý měsíc. Rozpis mám z drůbežárny.
Např v prosinci se svítí od 1,30 hod do 9.00 hod.
svitil

A nestačí svítit před úsvitem a do soumraku, pokud přes den jsou mimo kurník, tedy ve výběhu?

Já to měl půl hodiny před úsvitem (aby se probudili předtím, než půjdou ven do výběhu) a půl hodiny po soumraku (aby trefily do kurníku).

Stačí jenom nastavit souřadnice do firmware Tasmota pro chytrou zásuvku a mít WiFi, soumrak i úsvit chci to už na základě souřadnic datumu a času vypočítává samo...

Možná, ale nevím, jestli lepší by nebylo na základě světelného senzoru, třeba solárního panelu, podle toho, kolik světla by bylo venku, podle toho by se

id
Nejde o to, aby slepice večer nezabloudily a trefily do kurníku. Kdyby váš vynález k něčemu byl, dávno by ho používaly drůbežárny, které mají celoročně vyrovnanou snášku. Nyní slepice mají 16 hodin tmu. Ve tmě se jim vejce netvoří. Domácím slepicím stačí tma 8 - 9 hodin denně. Velkochov musí dodržet min 6 hod.
veronica

Musí mít světlo minimálně od 4 hodin (kohouti kokrhají už od 3. hodiny), jinak se nestačí napapat. 8-mi hodinový den je málo, nenačerpají dostatek materiálu na tvorbu vajíček.

hodnocení

0x

No aj sliepky musia si oddýchnuť,majú dovolenku. Hybridy znesú okolo 300 vajec ročné, ostatné plemena menej.

slepicar.sk/...

velrybka
hodnocení

0x

Dobrý den, já koupila lohman na eshopu za 299 kč v říjnu, taky vůbec nenesou, poslaný trus na vyšetření a mají parazity..kokcidie a další 3..pokud se něco dovím doplním..

hujer

Mám slepice 4ks, denně 3-4 ks vajec. Mají přístup na zahradu cca 1 hod denně, jinak krmím vším..

hodnocení

0x
Nám taky nenesou. Je krátký den, výkyvy počasí, u nás teda týden mráz, pak zase nad nulou, začaly přepeřovat. Ať si holky odpočinou. Nejsme drůbežárna, aby musely plnit normu.
hujer

A nám nesou. Nemáte kohoutky? Už nesly?

Tak ano, Mylady, jestli to máte jako domácí mazlíky, tak pak to dává smysl. *smich* Nicméně jen pro Vaše info - aktuálně máme 6 slepic a denně snesou 5 vajec, občas jen 4.

hodnocení

0x
Mě začaly hodně pelichat a přestaly snášet.Prý je to normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]