Dobrý den, chtěla bych se jen po zeptat. V letošním roce v březnu jsme si pořídily slepice lohman. Mají úplně vše. Denně čistou vodu, kvalitní krmivo, atd... A vůbec nenesou. Co s tím mám udělat? Děkuji
My máme plemeno Dominant, ty nám nesou i nyní, s tím že snáška je nižší o cca20-25% vůči létu. To je logické - kratší den, nízké teploty. Ale nezažil jsem, že by nenesly vůbec. Je ale pravda, že mají zateplený (nevyhřívaný) kurník, ponejvíc je krmíme směsí pro nosnice cerea.cz/... k tomu občas zbytky z kuchyně, krmné těstoviny. A i v této době máme vajec, že je nestíháme spotřebovat.
Od března nenesou? Nebo jen nyní? Pokud jen nyní, tak slepicím je nutno svítit, je krátký den. Máteli v kurníku elektřinu, mohu vám dát rozpis světelneho režimu na každý měsíc. Rozpis mám z drůbežárny. Např v prosinci se svítí od 1,30 hod do 9.00 hod.
svitil
A nestačí svítit před úsvitem a do soumraku, pokud přes den jsou mimo kurník, tedy ve výběhu?
Já to měl půl hodiny před úsvitem (aby se probudili předtím, než půjdou ven do výběhu) a půl hodiny po soumraku (aby trefily do kurníku).
Stačí jenom nastavit souřadnice do firmware Tasmota pro chytrou zásuvku a mít WiFi, soumrak i úsvit chci to už na základě souřadnic datumu a času vypočítává samo...
Možná, ale nevím, jestli lepší by nebylo na základě světelného senzoru, třeba solárního panelu, podle toho, kolik světla by bylo venku, podle toho by se
id
Nejde o to, aby slepice večer nezabloudily a trefily do kurníku. Kdyby váš vynález k něčemu byl, dávno by ho používaly drůbežárny, které mají celoročně vyrovnanou snášku. Nyní slepice mají 16 hodin tmu. Ve tmě se jim vejce netvoří. Domácím slepicím stačí tma 8 - 9 hodin denně. Velkochov musí dodržet min 6 hod.
veronica
Musí mít světlo minimálně od 4 hodin (kohouti kokrhají už od 3. hodiny), jinak se nestačí napapat. 8-mi hodinový den je málo, nenačerpají dostatek materiálu na tvorbu vajíček.
Dobrý den, já koupila lohman na eshopu za 299 kč v říjnu, taky vůbec nenesou, poslaný trus na vyšetření a mají parazity..kokcidie a další 3..pokud se něco dovím doplním..
hujer
Mám slepice 4ks, denně 3-4 ks vajec. Mají přístup na zahradu cca 1 hod denně, jinak krmím vším..
Nám taky nenesou. Je krátký den, výkyvy počasí, u nás teda týden mráz, pak zase nad nulou, začaly přepeřovat. Ať si holky odpočinou. Nejsme drůbežárna, aby musely plnit normu.
Tak ano, Mylady, jestli to máte jako domácí mazlíky, tak pak to dává smysl. Nicméně jen pro Vaše info - aktuálně máme 6 slepic a denně snesou 5 vajec, občas jen 4.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.