Nejste přihlášen/a.
6x
Letos koncem června se mi do lokte zakousl bel. ovčák mého známého. Na jeden stisk vytvořil dva malé otvory, které ani moc nebolely a nekrvácely. Pes byl proočkován, ale i tak jsem raději navštívil lékaře. Jeho konstatování bylo překvalivé - dva otvory v hloubkách 5 a 2 cm! Protitetanovka, ATB, vyčištění a drény. Každý den převazy a výměna drénů... Tak to tvalo pět týdnů, ATB bylo nakonec dvakrát. Nyní mám na ruce jen dvě malé jizvy a vše je v pořádku. Toho psa znám od malička, proč se do mě zakousl nikdo nechápe. Ono se nikdy neví, so se v tý psí makovici děje...
Ale že by se z nás s jeho majitelem stali nepřátelé? To teda určitě ne. Jsem také majitelem psa a situaci proto dokážu pochopit. Majitel z toho měl větší trauma než já. To se holt někdy přihodí. ![]()
1x
Z vlastní zkušenosti (2x pokousání domácím kocourem) tam máte nějaký zánět a chtělo by to antibiotika, jinak hrozí otrava krve. Očkování proti vzteklině má pes, popř. i vy? Vzteklina je pak jednou z následných možností
1x
1 - ozval bych se té ambulanci, že se stav ruky zhoršuje. Pokud by se odmítli na to podívat a dál řešit, jel bych s tím do jiné nemocnice.
2 - švagrovi bych řekl, že pokud psa neutratí ( což asi neudělá ), tak s ním definitivně, doživotně přerušuju kontakt ( což bych udělal ).
Svagr za to nemuze, ani pes. Muzu si za to sama. Nikoho z nich nevinim a utracet urcite ne.
Mám totiž zkušenost, že roste počet nezvladatelných, vystresovaných, povahově zkažených psů, protože jejich "páníčci" na ně od mala neměli čas...
Co se ruky týče, nepsal jsem nic o volání, je třeba tam rovnou přijet. Ale to je Vaše věc. Přinejhorším máte ještě druhou...
slovan
Tady se některý lidi zblaznili...
Pes NESMÍ kousnout, ani kdybyste mu slapla omylem na nohu. Co si mame predstavit pod tim "mohu si za to sama?"
Melisama jsme i pastevecky psy, jeden orech z Kavkazu. Kdyz jsem jim dal zradlo a pak jim ho hned vzal, nesmeli ani ceknout. Psi, co zpracovali smrkove fosny jako schodiste kdyz asi byli nastvani co byli sami cely den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.