Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po kousnutí psem otekla ruka

Od: deni odpovědí: 17 změna:
Ahoj, dnes v noci me kousnul svagra pes do ruky, tekla krev ale jinak docela v pohode. Rano ta ruka dost natekla a zacala i hodne bolet, jela jsem teda na pohotovost.. tam jsem dostala mast, atb a zavazali to. Jenze ta bolest je cim dal tim horsi, s palcem uz skoro nemuzu ani hybat. Mate nekdo podobnou zkusenost? Je to normalni takovahle bolest? Mela jsem zlomenou ruku a to byla prochazka ruzovym sadem proti tomuhle.. vsichni u nas v malomeste na mistni nemocnici strasne nadavaji ale mohli realne lekari v tomhle pripade udelat vic? Dekuji za zkusenosti a nazory vsem

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Letos koncem června se mi do lokte zakousl bel. ovčák mého známého. Na jeden stisk vytvořil dva malé otvory, které ani moc nebolely a nekrvácely. Pes byl proočkován, ale i tak jsem raději navštívil lékaře. Jeho konstatování bylo překvalivé - dva otvory v hloubkách 5 a 2 cm! Protitetanovka, ATB, vyčištění a drény. Každý den převazy a výměna drénů... Tak to tvalo pět týdnů, ATB bylo nakonec dvakrát. Nyní mám na ruce jen dvě malé jizvy a vše je v pořádku. Toho psa znám od malička, proč se do mě zakousl nikdo nechápe. Ono se nikdy neví, so se v tý psí makovici děje...

Ale že by se z nás s jeho majitelem stali nepřátelé? To teda určitě ne. Jsem také majitelem psa a situaci proto dokážu pochopit. Majitel z toho měl větší trauma než já. To se holt někdy přihodí. *nevi*

deni
hodnocení

Tak to je sila, ja mam pouze 1 cm, neumim si predstavit 5…
Take nikomu nic nevycitam, je to zvire, stane se..

hodnocení

2x

Také záleží čím je pes krmený. Pokud syrovým masem tak je většinou reakce na pokousání intenzivnější protože do rány se může dostat zkažené maso ze zubů psa.

deni
hodnocení

Je krmeny pouze granulemi a pamlsky. :/ Vyjimecne dostane nejaky zbytek. Ale syrove maso asi vubec.

hodnocení

1x

Z vlastní zkušenosti (2x pokousání domácím kocourem) tam máte nějaký zánět a chtělo by to antibiotika, jinak hrozí otrava krve. Očkování proti vzteklině má pes, popř. i vy? Vzteklina je pak jednou z následných možností

deni
hodnocení

Dekuji za odpoved. Atb mi naridili az ve 20:00, tak jsem zatim vzala valetol, neda se to vydrzet.. pes ockovany je, ja nejspis ne. Cetla jsem, ze se vzteklina v CR nevyskytuje snad od roku 2002, myslite ze je to opravdu mozne?
re4zon
Vzteklina je scifi, pokud to neni lovecky pes co okusuje v lese mrsiny.

slovan
hodnocení

1x
Já bych na Vašem místě doporučoval dvojí :
1 - ozval bych se té ambulanci, že se stav ruky zhoršuje. Pokud by se odmítli na to podívat a dál řešit, jel bych s tím do jiné nemocnice.
2 - švagrovi bych řekl, že pokud psa neutratí ( což asi neudělá ), tak s ním definitivně, doživotně přerušuju kontakt ( což bych udělal ).
mate59

Nevíte v jaké situaci k pokousání došlo.

deni
hodnocení

Bohuzel nemam moc chut volat, tam si vzdy clovek prijde, jakoze jen otravuje.
Svagr za to nemuze, ani pes. Muzu si za to sama. Nikoho z nich nevinim a utracet urcite ne.
slovan
Tak, to je jiná.
Mám totiž zkušenost, že roste počet nezvladatelných, vystresovaných, povahově zkažených psů, protože jejich "páníčci" na ně od mala neměli čas...
Co se ruky týče, nepsal jsem nic o volání, je třeba tam rovnou přijet. Ale to je Vaše věc. Přinejhorším máte ještě druhou...
deni
slovan
Tady se některý lidi zblaznili...
Pes NESMÍ kousnout, ani kdybyste mu slapla omylem na nohu. Co si mame predstavit pod tim "mohu si za to sama?"
Melisama jsme i pastevecky psy, jeden orech z Kavkazu. Kdyz jsem jim dal zradlo a pak jim ho hned vzal, nesmeli ani ceknout. Psi, co zpracovali smrkove fosny jako schodiste kdyz asi byli nastvani co byli sami cely den
deni
hodnocení

Pes by nemel kousnout. Bohuzel oni si ho vzali od jinych majitelu, kdyz mu byli asi 4 roky. A pak se nejspis tezko prevychovava, udajne mel trauma, trapily ho deti, majitel ho opustil atd.. Rekla bych ze si za to muzu sama, mela jsem byt opatrnejsi, vedela jsem, ze je problemovejsi.. bylo to ale v noci a rozespalou me to nenapadlo. Kazdopadne mam ten nazor, ze by to meli zkusit resit s nejakym odbornikem.. mam strach, aby jednou nekousl i je.

hodnocení

0x

Nejen zánět a bůhví jaká infekce, ale i pohmožděné všechno, co pohmožditl lze. Chtělo by to k lékaři a antibiotika.

deni
hodnocení

U lekare jsem byla, jen se u nas dost resi sama zanedbana pece odtud..

id
hodnocení

0x

Ráno jste byla na pohotovosti a atb vám nařídili si vzít až ve 20. hodin? Někde je v komunikaci chyba.

deni
hodnocení

Ano, v nasem malem meste totiz v nedeli neni otevrena zadna lekarna. Proto mi dali jeden prasek oni - na vecer a rano uz si je muzu koupit. Ma se brat po 12h. :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]