Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhlé úmrtí králíků

Od: brambasek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Mám problém v chovu králíků. Situace je taková, že samice si udělá hnízdo a má mláďata, ve věku asi tří týdnů (kdy už jsou samostatná a nejsou v hnízdu) začnou umírat. Jsou v pohodě, normálně žerou a nejeví žádnou znáku zdravotních problémů a třeba během hodiny vytuhnou. Vždycky mi pojde celý vrh (všechna mláďata) Nevím co by to mohlo být, poraďte mi někdo, děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Tady pomůže si myslím jen veterinář.Pitva nebo rozbor.

papene*
hodnocení

0x

:)Zeptejte se zde: vetcentrum.cz/...

pepyk93*
hodnocení

0x

A netráví vám je někdo? Co třeba závistivý soused?:)

papene*

Jo a barvičkama*smich*barevnejma.

arlette
hodnocení

0x

nečetla jsem všechny odpovědi, tak nevím, zda jste problém už nevyřešili, ale měli jsme to samé. Až na to, že nám začali chcípat mnohem starší králíci (věk 8-9 týdnů). V podstatě šlo o to, že samice má v sobě nějakou bakterii (koka), kterou přenese i na mláďata, ty pak když přecházejí na tuhou stravu vlivem této bakterie tuto nedokážou strávit nebo tak nějak a umírají ... stačí když se jim do vody přidává nějaký prášek nebo tekutina (více vám řekne veterinář) a bylo to v pohodě, do pěti dnů umírání přestalo .

limetka*
hodnocení

0x

Podle vašeho popisu by to mohla být kolibacilóza, způsobená bakteriemi Escherichia coli. Přenáší se ze samic na mláďata, ale dokud sají mléko, jsou chráněna protilátkami od matky a nemoc se neprojeví. Po odstavu protilátky z jejich trávicího ústrojí zmizí a nastává množení bakterií, projevy onemocnění (skleslost, průjem, nadmutí) a následně úhyn. Léčba antibiotiky hned ode dne odstavu, ne až při průjmu. Takže vás čeká návštěva veterináře. Držím palce, je to k vzteku, když ti malí krasavečci najednou pojdou a člověk na to jen smutně kouká...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]