Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes si kouše nehty

Od: hb44 odpovědí: 19 změna:
Náš jorkšír má dlouhé drápy a pořád si je kouše *nevi* *zmateny* Nevím jak to řešit, jít za veteřinářem mi příjde trochu trapné s takovou "blbostí". Zkoušela jsem je zastřihnout ale nenechá se. Jsem zoufalá *alene*
Pes si kouše nehty

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Když jsou drápy dlouhé, tak je chůze pro psa nepříjemná až bolestivá. Proto se jich asi chce sám zbavit kousáním. Na veterině se drápky zkracují úplně běžně. Když nemáte zkušenost, rozhodně nezkoušejte první stříhání sama nebo s kamarádkou. Na veterině se dobře dívejte, kam až se stříhá, aby to nebylo do krve. Další stříhání pak doma zvládnete s pomocníkem a pes s náhubkem. Jestli je to psí kluk, nechce ho venku po vyčurání a vykadění chvíli hrabat. To psí kluci a některé fenky rádi dělají. Je to takové bohatýrské sdělení, že to tam je jeho rajón. Drápky se tak obrušují samy.

Dobrý veterinář, když se k němu přijde se štěnětem, doporučuje časté sahání na drápky a do uší. Pak nejsou problémy se stříháním a vykapáváním uší.

Psi mají na tlapkách mezi polštářky potní žlázy a otíráním tlapek v trávě zanechávají svůj pach.

Inžinýrko, ano. A pes prý za svým výkalem hrabe, tedy nechává i stopu svého potu, do takové vzdálenosti, jak moc se cítí být důležitý a velký. Ten můj namachrovanec hrabe do vzdálenosti dvou slonů, někdy tří slonů. Proto se mu drápky s výjimkou paspárků nemusí stříhat vůbec.

Naše jezevka taky. Je hodně dominantní. Máme ji 7,5 roku a v životě jsme jí nestříhali drápy, protože kromě toho nám zryje každoročně celou zahradu *zed**smich*

nov

asta13 ne chytrá:

Na povrchu polštářů je bezchlupá, výrazně zrohovatělá pokožka, která může být až 2 mm silná, naproti tomu škára je slabá, ale obsahuje četné potní žlázy, (na 1 cm2 připadá 400–500 žláz), kterými se jako jedinými na těle psi potí. Ani ne tak pro ochlazení, jako spíš pro značení teritoria. Podkožní vazivo je výrazně vyvinuté a tvoří podklad samotných polštářů, je složené z kolagenních a elastických vláken a tukovou tkání.

profipes.cz/...

asta13

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, toto řeší veterináři zcela běžně, tak mu pejska svěřte a asistuje při zákroku, aby byl pejsek v klidu. Zdravím!
P.S. Je vidět, že pejsek je "pokojovka" a venku toho moc nenachodí.

hodnocení

3x
Pokud to nezvládnete sama,tak z kamarádkou.
Jedna drží, druhá stříhá.
Jinak veterina.
Proč jste je nechala takhle přerůst?

pb®
hodnocení

3x
Má je přerostlé, chce to ostříhat. Jak nenechá se? Je to pes, ten má být vychovaný na všechno. Jorkšíra zcela jistě přeperete a dokážete fixovat tak, aby se drápy ostříhat daly. Pokud je to nevychovaný hajzlík bez základního výcviku, co se k němu chováte jako k dítěti místo ke psu, pak jedině veterinář. A ten se s ním bavit nebude, chytne a tu hysterku ostříhá. Jen vás to bude stát pár stovek a čas.

hodnocení

2x

Dlouhé, přerostlé drápy rozevírají prsty od sebe a tlapky pak mají špatný a bolestivý nášlap. S tímhle musíte na veterinu. V drápech je krevní zásobení a když střihnete hodně, bude krvácet a špatně se to krvácení zastavuje. Hodně to krvvácí. Musí to udělat veterinář. *hej* Kdyby je neměl tak dlouhé a nebyla zima, vyřešil by to míček na betonu. Alespoň u nás to tak bylo. Pár běhů za míčkem a drápy obroušené.

hodnocení

1x

Pokud mu je nedokážete ostříhat sama, běžte na veterinu. Psům se drápy stříhají, pokud nemají dostatek pohybu a možnsot si drápy sami zaborusit. Tohle Vašeho pejska maximálně bolí a proto se snaží si sám pomoci, protože mu drápky překážejí.

nikolas
hodnocení

0x
Běžte na veterinu ať vám drápky ostříhají. U malých psů je to běžný problém.
Pokud chcete stříhat drápky doma, doporučuji na fb stránku Jak na drápky. Je tam vše skvěle vysvětleno.

ltz
hodnocení

0x
Stříhání drápků u veterináře není blbost, ale běžný zákrok. Pejsek to má přerostlé, rozčiluje ho to, proto si je kouše.

Všimni si, kdy byla otázka položena. Navíc, dobré a ještě lepší rady byly dány. Takže se zbytečně rozčiluješ.

ltz
Dotaz z r. 2023 sem někdo přetáhl v 15.20 hod., takze vypadal jako nový dotaz. Vy, jak tady nyní čtu, jste také doporučila veterináře, tak proč to rýpání. A v mém příspěvku se nerozčiluju. Od vás mě to mrzí. Když vám umřel pejsek, bylo mi to moc líto.

nov

Nikoliv v 15:20, nýbrž v 11:56 asta13 zcela nevhodným komentářem, který byl následně moderátorem skryt.

Já pouze reagovala na asta13.

ltz, nebyla tato otázka položena v 1.prosinc 23 a kolemjdoucím vytažena na světlo? O to mi jde, o nic jiného.

ltz, teď se mi to hodně rozleželo a musím vám říci, že jsem hodně zmatená. Připomenula jsem, že otázka už dávno ztratila na aktuálnosti, protože drápy pejska jsou už více jak rok staré a to vám dává důvod drásat mi jizvy po Dorince? A vyčítat mi, jak vy jste zareagovala tenkrát vy? Zbláznila jste se? *alene*

2024
hodnocení

0x
To nejsou drápy malého psa, nýbrž velkého medvěda.
Opravdu je třeba s tím něco rychle udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]