Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chovatelská stanice nebo chovatel

Od: nara odpovědí: 3 změna:
Je lepší králíčka z chovatelské stanice nebo od chovatele případně kdyby jste mi nějakého chovatele doporučili nebo nějakou chovatelskou stanici chtěla by jsem beránka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Chovatelská stanice je registrována a odchovy jsou kontrolovány. Každé zvíře má tetování v uchu, Průkaz původu s několika generacemi předků. Tenhe postup tak nějak zajšťuje, že zvířátko bude vypadat tak, jak předepisuje standard daného plemene. :) Chovatel je ten kdo má odchovy bez registrace a vy dostanete králíčka bez PP, ale s největší pravděpodobností křížence.(kříženci bývají zdravější) U obou se může stát, že buď vaše zvířátko nebo jeho potomci, naprosto dokonalí nebudou. Rozdíl je v dvojnásobku ceny. Jestli nechce "uchovnit", ale jen chovat, ale jen "na mazlíka" kupte u chovatele.*hej* Vždyky ale se smouvou, ve které zakotvíte nejen cenu a popis zvířete, případně plemeno, ale i to, co bude následovat, když se projeví vrozená vada nebo úhyn ne vaší vinou.

julie12345
hodnocení

0x
Nevím odkud jste, ale čas od času se konají chovatelské výstavy, nedávno jsem byla v Přerově. Tolik králíků jsem v životě neviděla. Od velkých plemen na maso až po zakrslíky na chov jako mazlíčka. Ceny příznivé, i s posudkem, kde někdo znalý ohodnotil jedince. Někteří dokonce šampioni. Opravdu radost pohledět, hezky udržovaní, čistí, chovatelé se tam pohybovali a rádi ke svým králíkům cokoliv sdělili. Tam jsem si říkala, že kdybych chtěla kupovat, tak jedině takto. Člověk tam přesně vidí všecko možné, může si najít toho svého třeba podle barvy, plemene, velikosti... I když jsem tam byla jen ze zvědavosti, udělalo to na mě dojem.

hodnocení

0x

Pokud to s králíky funguje stejně jako s morčaty a nemáte ambice vystavovat, soutěžit a množit za peníte, pak je jednoznačně ekonomicky výhodnější koupit bezpapírového jedince od chovatele a ušetřený peníz do něj investovat. On i ten chov jednoho mrňouse přijde na pěkných pár hodin práce a pěkných pár korun.

Jak už jsem tu na poradně psal, záruka zdraví zvířátka není ani tam, ani tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]