Nejste přihlášen/a.
Nejdřív se kolem očí a na líčkách objeví černé tečky,za cca 2 dny je již oko a jeho okolí podhnisané a oteklé,za další 2- 3 dnyjiž slepice nevidí a není schopna vydávat zvuky,7-8 den uhyne.
Z hejna 12+1 již 3 slepice uhynuly,daší 3 jsou ve fázi 2,kohout a jedna slepice fáze 1. Další příznak je u všech jakoby olejovitě mokré peří a mám podezření na zvýšenou teplotu. Samozřejmě že slepice nesnáší
0x
pokud jsou ty oči pak takové matně bílé,sklovitá,vodnatá hmota-nejdříve jedno a pak i druhé tak jsem to měl--vzal jsem mrtvou slepici k veterináři a ten ji poslal do Olomouce na rozbor-...chtěl jsem pohledat papíry jak se to jmenovalo ale je to pár let a nemohu to najít-je to infekční většinou se to přenese od okolniho ptactva-hrdličky..vrabci...takže byla návštěva doma z veteriny-likvidace všech slepic-naštěstí jen desíti a odvoz mrtvolek s potvrzením speciálním vozem.. vše přerýt kde slepice měly výběh...a hodně vápno ...vše staré spálit a další chov minimálně za půl roku...ta sranda stála okolo 4-5000 Kč...
Problém je ,zdá se,vyřešen,na nemoc zabral lidský lék Herpesin,otoky zmizely,slepice normálně dýchají...
Na doporučeni veterináře nasazen do vody multivitamín a krmná dávka doplněna o vápník,hořčík a draslik.
Pravděpodobně se jedná o novou variantu slepičí rýmy. Vybít chov se mi příčí,dokud neni jasné,o jakou nemoc s určitostí jde. Slepice jsou uzavřené v karanténě,za poslední týden žádná neuhynula,zatím žádná z nemocných nesnáší.
Nicmene ty fotky strjne ukazuji podle me na ty nestovice.
Nebo kombinace nove rymy a nestovic.
Udelal bych v kurniku prepazku,rozdelil na dve casti,dve skupiny slepic,kazda cast vlastni vodu a krmeni.
+varenou kvalitni mrkev
Herpesin je na opar / herpes/ . Pásový opar a neštovice jsou stejný virus. Když jsem měla pásový opar, tak se mne doktor ptal, zda jsem přišla do styku s neštovicemi?
Lisko, rozhodne se nejedna jen o slepici rymu. Morzalita u slepici rymy je takrka nulova.
Fotky co poslal autor otazky jasne dokazujou nestovice slepic a docela dost brutalni verzi nestovic.
Bud autor otazky se spletl,nenapsal vse co rrkl veterinar,nebo se veterinar spatne vyjadril. Ale leky predepsal dobre.
Nejlepsi by bylo podat vitaminy intravenozne,ale u slepic nevim jak na to,muselo by se jim na nekde strojkem odstranit peri. Ucinnost je pak ale u lidi a zvirat obrovska.
Oslabeny organismus muze mizenou schopnistnprujimat vitaminy,ziviny pres travici system
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.