Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brouka?

Od: brouk odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chci se zeptat, pozná někdo, co je toto za brouka? Našla jsem to v horním patře pod kobercem, pod kočky matrací (na které ale nespí) a ve svých věcech (oblečení). Je to malé, světle hnědé (blecha to není). Nemůže to být štěnice? Bohužel lepší fotky nemám, je to malé a můj telefon to nemůže dostatečně zaměřit. Děkuji za odpovědi a případné uklidnění...
Jinak jinde to není, ve spodním patře to nemáme, postele, rošty, stolky jsou čisté.
doplněno 16.11.23 14:50: Přikládám ještě trochu lepší fotografii

Co je to za brouka?
Co je to za brouka? #2
Co je to za brouka? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, bude to pisivka (štěnice nikoliv). Zdravím!
doplněno 16.11.23 14:58: Obrázek 1 a 2 bude pisivka, ale na obrázku 3 je možná jiný hmyz.
doplněno 16.11.23 15:52: brouk - nemáte zač. Na mobilu ty obrázky vypadají asi jinak, než na velkém monitoru. Pro Vás je důležité to, že to nejsou štěnice (kožojeda má doma skoro každá domácnost a stačí lépe uklízet).

jiofa
hodnocení

1x

Na 99% larva kožojeda ve vašem případě rušníka diviznového. Larva se živí organickým materiálem. Broučci se lihnou na jaře a létají po květinách a živí se pylem. Poté se stěhují do prostor, kde je pro jejich larvy potrava včetně domácností a koberců, kožešin, chlupů... Jak psal ben, štěnice nikoliv.

ben®
jiofa - ta larva kožojeda bude na obrázku 3, ale na prvních dvou je pisivka.
joifa
16.11.23 15:24
jiofa

Na první a druhé, třetí uprostřed u nehtu je larva výše zmiňovaná. Trčí z ní "štětiny".

brouk
hodnocení

Co jsme koukali na internetu, tak štěnice vypadá úplně jinak, ale na živo jsme je nikdy neviděli, tak nevíme no. Jinak jsme nic podobného nenašli..
Co je to za brouka? #5
Co je to za brouka? #6

bkouk
16.11.23 14:53
hodnocení

Děkuji

brouk
hodnocení

Moc děkuji, na všech obrázcích je stejný hmyz. Je to jen špatně vyfocené, můj telefon nechtěl brouky zaměřit (tedy spíše je problém u mě, než v telefonu) .. Kde by se u nás vzal, pravidelně uklízíme, mám doma vše čisté, vysáté, sítě v oknech všude.. Otázka tedy jak se toho dá zbavit? Deratizace nebo stačí spreje z obchodu?
jiofa

To je prťávý brouček cca 2-2,5 mm a ten se dostane kam bude chtít. Může být jen jako jednotlivec či několik a budete mít po úklidu klid. To nijak neovlivníte.

brouk
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]