Dobrý den, chci se zeptat, pozná někdo, co je toto za brouka? Našla jsem to v horním patře pod kobercem, pod kočky matrací (na které ale nespí) a ve svých věcech (oblečení). Je to malé, světle hnědé (blecha to není). Nemůže to být štěnice? Bohužel lepší fotky nemám, je to malé a můj telefon to nemůže dostatečně zaměřit. Děkuji za odpovědi a případné uklidnění... Jinak jinde to není, ve spodním patře to nemáme, postele, rošty, stolky jsou čisté. doplněno 16.11.23 14:50: Přikládám ještě trochu lepší fotografii
Dobrý den, bude to pisivka (štěnice nikoliv). Zdravím! doplněno 16.11.23 14:58: Obrázek 1 a 2 bude pisivka, ale na obrázku 3 je možná jiný hmyz. doplněno 16.11.23 15:52: brouk - nemáte zač. Na mobilu ty obrázky vypadají asi jinak, než na velkém monitoru. Pro Vás je důležité to, že to nejsou štěnice (kožojeda má doma skoro každá domácnost a stačí lépe uklízet).
Na 99% larva kožojeda ve vašem případě rušníka diviznového. Larva se živí organickým materiálem. Broučci se lihnou na jaře a létají po květinách a živí se pylem. Poté se stěhují do prostor, kde je pro jejich larvy potrava včetně domácností a koberců, kožešin, chlupů... Jak psal ben, štěnice nikoliv.
Moc děkuji, na všech obrázcích je stejný hmyz. Je to jen špatně vyfocené, můj telefon nechtěl brouky zaměřit (tedy spíše je problém u mě, než v telefonu) .. Kde by se u nás vzal, pravidelně uklízíme, mám doma vše čisté, vysáté, sítě v oknech všude.. Otázka tedy jak se toho dá zbavit? Deratizace nebo stačí spreje z obchodu?
To je prťávý brouček cca 2-2,5 mm a ten se dostane kam bude chtít. Může být jen jako jednotlivec či několik a budete mít po úklidu klid. To nijak neovlivníte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.