Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4 měsíční štěně se vyprazdňuje 11 x i více

Od: johanka* odpovědí: 2 změna:
Ahoj, necelých 14 dnů máme doma 4 měsíční štěně jezevčíka (Pepinku). Než jsme si ji vzali, byla se svými rodiči a byla více méně stále venku. Za ošklivého počasí jezdila se svou paničkou služebním autem a byla s ní stále v kontaktu. Je tedy velmi závislá na mé přítomnosti, bez které neusne. Z toho pramení, že když ji pořádně nespím, tak je v podstatě jak průtokáč. Kaká 4x denně, což se více méně daří řešit venku, ale čůrá někdy během hodiny i 3x,a to jak venku, tak doma. Najde si nějakou podložku doma a počůrá ji, ale když ji dám ven, už na ni nejde. Venku ji za vykonání potřeby chválím a dostane i pamlsek, ale přijdeme domů a během 10 min je to tu znovu. Myslela jsem si, že je nachlazená, ale když spí, tak vydrží téměř celou noc. Nevím si s tím rady...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Čtyřměsíční štěně je na úrovni miminka. To taky čurá kdy ho napadne. Svěrače se naučí vědomě ovládat až později. Neznamená to, abyste rezignovali, ale nemá smysl na maličkého křičet nebo ho nedejbože tlouci. Je to prostě miminko. Štěňata se učí vyprazdňování venku tak, že pejska pozorujete a když se Vám jeví, že se chystá dřepnout a čurat, vezmete ho do rukou a položeného na ruce na zádíčka ho vynesete ven do trávy. Na zádíčkách by se neměl vyčurat a vlastně to tak vydrží až ven. Je taky dobré, když se pejsek chystá dřepnout, říci "vyčurej se"nebo podobná slova, ale vždycky stejná. Je to výhodné pro pozdější dobu, kdy budete třeba ráno spěchat z domu a urychlí to psovo vyprázdnění. Po vykonání pochválit. Časem pochopí, že se čurá venku, a taky se mu dovyvinou schopnosti moč zadržet. Zatím to neumí.

Možná si o tom budete chtít něco přečíst, našla jsem tohle:

pejskarina.cz/...

hodnocení

1x

Nechápe, proč se chodí ven. Je tolik zajímavého, nebude se zdržovat čuráním. To si nechá až na klid domova. Mohu dát radu, kterou mám vyzkoušenou? Hadr jsm namočila do čuránek a dala tam, kde malá neměla problém doběhnout. Okolí jsem moc nevytítara, ale ostatní jsem vytřela s kapkou aviváže. Velice rychle štěňata pochopila, kde je záchůdek. Kakání kdekoliv, ale čurání pouze na hadr. *palec* Vydržte ještě cca 2 měsíce, od půl roku to udrží až na ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]