Mám 2měsíce agamu (koupeno 25cm miminko), teď má skoro 100g. Pravidelně žere ale jen co se hýbe. Tudíž dostat do ní zelené jde až po 3 denní hladovce. Ale i to sežere jen minimálně-tedy krom brouků, těch sežere kvanta.. Ze začátku skoro nežrala, přitom pod výhřevem je 44’C. Samozřejmě UVB i lienární zářivka. Zkoušel jsem zeleninu, saláty, ovoce a krom červené papriky nezájem. Jak z ní udělat převážně býložravce? Dle chovatele je vše ok, je to pan od Olomouce, co to dělá ve velkém - agamy. Žádný vykuk. U něj bylo vše ok.
Ne, nešetřím. chovatel mi při koupi říkal a ukázal video, ať krmil čímkoliv, jak se mláďata soupeřila, které daný kus žrádla sežere. Jedno zda zelené, zeleninu či brouky. Podobně jako ty říkal, že má sežrat asi 1/3 zelené stravy, ale když ji nechce hledám cesty. Dík poslední hladovce začal žrát hmyz a ne jej jen pozorovat (sežral tak 2cvrčky a další se jen díval. Po hladovce žere hezky vše co se hýbe) Cvrčky podávám minimálně. Švábi jsou lepší- neskáčí po domě, a než se případný spadený vzpamatuje je ☠. Larvy potemníka jej nezaujaly vůbec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.