Dobrý den,prosím znalce ryb o radu,6.den mám mé 2 betty bojovnice,jsou ve 30l akváriu,sami,mají se kde schovat,teploměr,ohřívátko,filtr,bezvločkové krmivo,v obchodě s rybami byli spolu v akvárium,takže se znají a nemělo by je to stresovat,2.den se jedné zvětšil hrudník a začala jakoby šedivět?u ploutviček a na hrudníku tak jsem ji pro jistotu dala do jiného akvárka"do karantény",4.den ale druhé začal šednout hrudník,ale nemá zvětšený hrudník,nepoznám jestli je to vodnatelnost,protože jsem měla už hodně bett,ale žádná nebyla nemocná a nevím jestli jsou tedy nemocné nebo jen vyšiluji,ale mám o ně strach,prosím poraďte..přidám fotky,ta růžová je ta v "karanténě"která vypadala nemocná první a i ta druhá modrá která zatím jen zešedivěla na hrudníku
Dobře koupím živé,ale plastové jsou jen květiny ,založené tak 2 týdny,týden předtím než jsem si je přivezla A na fotce je v pozadí jen něco aby mi nebyl vidět pokoj,ale mají to na obou stranách normálně průhledné
Taky. Strčila jste živé tvory do nestabilního a umělého prostředí. (To že v akvaristice nemají živé rostlinky je vedlejší. Tam se jede na zisk) Nejprve se zakládá akvárium, rostlinky filtr, osvětlení,atd..., Pak se aspoň měsíc počká, takzvaně až si akvárium sedne (ustálí se biologická rovnováha) Teprve potom se můžou vpustit rybky. Ale to jsem jen zjednodušil.
Nechápu to..už jsou to má 7. a 8. betta a u všech jsem vše dělala stejně jak řekl prodavač,ale byli zdravé,tak co tedy prosím můžu udělat pro ně,ano koupím květiny,ale můžu je dát zpátky k sobě?jsou nějak nemocné?
Tak za 10-11 let a jednou jsem taky měla 2 holky co byli spolu,prosím já jen chci vědět co mám dělat kromě těch kytek,jestli je můžu dát k sobě jestli jsou nemocné nebo tak
Akvarijní ryby pěstuji 60 let, ale betty nikoliv abych mohl kvalifikovaně poradit. Prostudujte si však toto a hledejte možnou příčinu. Teplota, voda, krmení. Porovnejte to s vaší praxí. aquaworld.cz/...
hujer
60 let pěstuješ? Já myslel, že živočichové včetně rybek se chovají... Pěstují se rostliny, kytičky, brambory apod!
jiofa
Máte pravdu samozřejmě. Člověk to tak napíše nějak automaticky. Všeobecně pěstovat znamená i pečovat o jejich růst, věnovat svoji aktivitu a čas nějakému konkrétnímu oboru např. akvaristice a chovu ryb.
Dobrý den. Tak už vám bylo řečeno, co máte špatně. A s tím souhlasím. Ale také vám musím říct, že nemoc ryb vůbec nemusí být způsobena vámi připravenými podmínkami. Naopak. Rybky, než se k vám dostaly, nepoznaly nic jiného než stres. Stojí za to si shlédnout nějaké video z takové "rybí farmy". Stres způsobuje oslabení organismu a to nakonec vede k propuknutí nemoci. Známe to i my lidi.
Doporučuji koupit přípravky ESHA EXIT a ESHA 2000. Je to taková širokospektrální klasika v léčivech a lze použít i preventivně.
hujer
souhlas. A jestli je má z obchodu, kde jim nevytvoří podmínky- viz všade umělina, pak není čemu se divit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.