Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, potřebovala bych poradit. Mám kocourka(mourek- 6let)a kočičku(bílá-4roky). Kocourek byl pořízen k fence zl. retrívra, když byl koťátko a byli spolu nerozlučná dvojka. Fenka ale ve 13 letech zemřela a kocourek (Jerry) stále chodil a plakal. Proto jsme mu po 3/4 roce pořídili kamarádku z dočasné péče (Minnie), která má nyní necelé 4 roky (V době pořízení necelé dva roky). Minnie byla po koťatech a oba jsou vykastrovaní.
Problém je, že jsou spolu již skoro dva roky, ale stále si k sobě nenašli cestu. Minnie se snaží zapudit Jerryho doma a prohání ho a občas na něj prská a Jerry toto dělá zase venku. Už byl úspěch, že spolu spali v jedné místnosti, ale většinou jsou každý jinde. Snažím se oběma dávat stejnou pozornost, ale Jerry tady byl dříve, tak nejdříve dám jídlo jemu a pohladím ho a pak to samé u Minnie. Minnie byla v dočasné péči stále zalezlá a bála se ostatních koček. Občas zkouším pohladit oba dva najednou...
Mám pocit, že se už většinou respektují, ale někdy se vzájemně škorpí, ale v tu chvíli Minni prská a utíká... přitom je organizátorem nečekaných "bafnutí" ona a pak utíká. Nebo přiběhne k Jerrymu, dá mu facku packou a uteče... a on je uražený a chce ven... Oba jsou i doma i venku, máme domeček. Do toho jsme si vzali fenku retrívra, ale asi s čuvačem a ten je docela prohání, tak máme střídavku - přes den je venku pes, kočky spí doma nebo venku a večer spí pes doma a kočky jsou venku nebo doma... jak chtějí. Ale prskání a honění nepřestalo ani u psa. (Ani společný "nepřítel" nepomohl).
Poradíte mi, co bych mohla udělat, aby se měli rádi nebo už po dvou letech je to marné a můžu být ráda, že se vůbec snesou?
Moc děkuji a přeji hezký den. Karin
Ti dva si nesedli. Jsou každý jiná "krevní skupina". Myslím si, že nesvedete nic. Budou jen opatrnější, když se budete dívat. Vlastní zkušenost. Je potřeba, aby měl každý svůj pelech, své výsostné území a svou misku. Kluci mají pánský klub a holčička Debi nemají rádi a ona nemá ráda je. Vykastrovaní jsou všichni.
Děkuji za názor, asi máte pravdu... není to zase tak šílené, ale čekala jsem, že si aspoň budou rozumět... dalšího do počtu už jim raději pořizovat nebudu . Kočičce jsme pomohli, ze stresu měla kašel, který jí postupně přešel. Své místo mají, teď už je to na nich.
Vzájemné škádlení je v pohodě, hold občas Minnie prskne...
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.