Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám je zaregistrovat nebo ne?

Od: hanakola11 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám v plánu si koupit dvě míní prasátka a nevím jestli je mám zaregistrovat nebo ne. Na chov je nemám. Vím že je to blbá otázka, ale vůbec nevím. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Já bych se poradila s veterinářem. Nejde jen o registraci, ale o rady, co mláďata potřebují. Kdyby někdy nastal jakýkoliv zdravotní problém, tak ho budete řešit s ním.

mate59
hodnocení

0x
To nemusíte,ale ty prasátka vám určitě vyrostou na metrák a co s nima bude pak problém.Mini určitě nezůstanou.
pb®
Proč by měl být problém? Tedy pokud je paní nechce mít doma. Mám hned 3 známé, kteří chovali miniprasátka. 2 je rozmnožovali a selátka zabíjeli a jedli, třetí měl jen jednoho jedince jako mazlíčka. Prostě se jim na zahradě ohradil prostor, udělal přístřešek, nastlal slámou a prasátka si žila, no jak prasata v žitě. Ve výběhu asi 500m² na okraji lesa, kam jim padaly žaludy z dubů. Jiná prasátka se poflakovala po statku a pastvinách, spolu s koňi, krávou a kozou. Nejlepší byla narozená selátka. Když se narodí, jsou velká jak morčata a rozkošná. Je fakt, že narostou a úplně mini nezůstanou. Ale pokud si člověk nemyslí, že prase bude mít jako psa doma, ale má na chov prostory a je srozuměn s tím, že prase ryje v zemi a hledá si potravu, je prasátko nenáročný chovanec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]