Dobrý den, už cca 2 roky nám neustále lezou červi v pokoji, na stropě,na skříňce prostě všude. Všimla jsem si že když otevřu šuplík tak na stranách jsou pavučinky, samozřejmě od červa. Prosím jak se jich mam zbavit lezou všude a už jsem u toho ve stresu. Podle internetu jsou to larvi molů, mají béžové/nažloutlé tělo a hnědou/černou čepičku. Děkuju Barbora.D
Najít zdroj, to znamená zkontrolovat veškeré uložené potraviny, napadené potraviny zlikvidovat. Zničit též lezoucí červy, jinak budete mít plný byt nepříjemných motýlků, to znamená molů.
Vygruntovat. Z šuplíků vše ven. I ty obalové papíry. Vytřít, skuliny zblízka fénem. Podezdřelé potraviny na mráz, ze sáčků přesypat do uzavíratelných obalů a taky do mražáku. Až bude mrznout venku, tak i s šuplíkem. Lepové destičky na potravinové moly. Někdy v panelácích a činžácích přilézají světlíkem. Tou šachtou větrací. Tam pověsit odpuzovače.
ttt
kdyz jsem mel molovou kalamitu, tak jsem otevrene jidlo vyhazoval. S cervama se mi to jist nechtelo.
po poradnem uklidu, dvoufazovem je dobre jeste dokoupit feremonove lapace na moly.
Dobrý den, jediná možnost, jak se toho zbavit je důsledný, hloubkový a potom i pravidelný úklid - máte tam někde zdroj (potraviny, krmivo a podestýlka domácího mazlíčka) patrně potravinových molů/zavíječů. Ovšem, nechat to být neřešené léta je fakt "humus". Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.