Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit červů

Od: barbora980 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, už cca 2 roky nám neustále lezou červi v pokoji, na stropě,na skříňce prostě všude. Všimla jsem si že když otevřu šuplík tak na stranách jsou pavučinky, samozřejmě od červa. Prosím jak se jich mam zbavit lezou všude a už jsem u toho ve stresu. Podle internetu jsou to larvi molů, mají béžové/nažloutlé tělo a hnědou/černou čepičku. Děkuju Barbora.D

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Najít zdroj, to znamená zkontrolovat veškeré uložené potraviny, napadené potraviny zlikvidovat. Zničit též lezoucí červy, jinak budete mít plný byt nepříjemných motýlků, to znamená molů.

Ted koukám, že dva roky *sok* to by už měli platit nájem.

liska5
hodnocení

3x

Vygruntovat. Z šuplíků vše ven. I ty obalové papíry. Vytřít, skuliny zblízka fénem. Podezdřelé potraviny na mráz, ze sáčků přesypat do uzavíratelných obalů a taky do mražáku. Až bude mrznout venku, tak i s šuplíkem. Lepové destičky na potravinové moly. Někdy v panelácích a činžácích přilézají světlíkem. Tou šachtou větrací. Tam pověsit odpuzovače.

ttt

kdyz jsem mel molovou kalamitu, tak jsem otevrene jidlo vyhazoval. S cervama se mi to jist nechtelo.

po poradnem uklidu, dvoufazovem je dobre jeste dokoupit feremonove lapace na moly.

svab

Jak nechtělo? Důležité je, co chce EU.

17.10.23 10:23

svab - *palec2*

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, jediná možnost, jak se toho zbavit je důsledný, hloubkový a potom i pravidelný úklid - máte tam někde zdroj (potraviny, krmivo a podestýlka domácího mazlíčka) patrně potravinových molů/zavíječů. Ovšem, nechat to být neřešené léta je fakt "humus". Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]