Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za pavouka?

Od: safira odpovědí: 4 změna:
Prosím o identifikaci pavouka a zda je nebezpečný. Děkuji ♡
Co je to za pavouka?
Co je to za pavouka? #2
Co je to za pavouka? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

3x

Z tak extrémně nekvalitních fotografií vám nikdo víc, než že jde o pavouka, neurčí.

safira
hodnocení

Byl rychlý a utíkal, lepší foto pořídit nešlo:(

liska5
hodnocení

2x

Máte ho chyceného pod skleničkou? Já to tak dělám, když si chci něco určit. Vím asi, na co myslíte. Ten nebezpečný pavouk se jmenuje zápřednice jedovatá. Na Wiki si přečtěte, že se vyskytuje na loukách v teplých oblastech, jak vypadá sameček a samička, jaká mají kusadla a jak se liší od podobných neškodných druhů.

safira
hodnocení

Děkujiza reakce.♡
Manžel pavouka chytil do prázdné krabičky od čaje a vysypal ho před dveře, tak snad to ta zápřednice jedovatá nebyla, aby někoho nezranila. Pavoučky, které znám (třeba) sekáč mám ráda a nijak mi nevadí, ale po té, co mě neznámý pavouk kousnul, jsem už ohledně neznámých pavouků obezřetná. Pod skleničkou ho dlouho nenechávejte, je ve stresu, nemá se kde schovat a může brzy uhynout.:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]