Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypudit kunu,

Od: el odpovědí: 9 změna:
Ahoj, mám v domě pod jednou místnosti domu nevyužívaný prostor cc 3,5x2,5 metrů, metr na výšku.
Vedu tudy jen nějaké instalace. Usadila se mi tam pravděpodobně kuna. Potřeboval bych tam ale pár věcí dodělat a o společnost při práci nestojím.
Čím prostor vystříkat aby se už nevrátila.resp prostor opustila.
Díky za rady
Samozřejmě prostor musím uzavřít, ale nechci ho uzavřít i s tou kunou. Protože tam mám izolace na stropě a nevidím jestli je zalezla někde v izolaci.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zacnite nasadenim kamery s nocnym videnim, podla vysledku sa rozhodnete, ako dalej.

el
hodnocení

Díky, máte tip na nějakou? Momentálně na domě nemám WiFi, nevím jak ty kamery přesně fungují. (Nahrávání záznamu na SD kartu jen při pohybu?)

Fotopasca, aku pouzivaju ochranari a polovnici, to je uplne offline, zaznam na SD kartu.

el
hodnocení

Spíš jsem myslel že bych to pak využival nadále ale už s připojením na WiFi v budoucnu.
Kupovat fotopast na jednorázovou záležitost se mi popravdě kupovat moc nechce.
sasa*

Půjčit od známého, ale to akorát budeš vědět, že to je kuna, ale i ta wifi ti jí nevypudí!

vili
hodnocení

0x
Měl jsem tohoto mazlíčka skoro celou zimu.
Zkoušel jsem pouštět rádio, na půdě jsem sypal chlorové granule na tácky v prostoru, dal jsem na okapy ochranné hroty, a nakonec jsem koupil sklopec. Ale ta sv.ně si že všeho jen dělala srandu. Nakonec se dokonce sice chytla, jenže se nějak dostala ven.
Proto jsem po zimě celý prostor musel renovovat a otvory v konstrukci zadělat. Což mě stálo 14 dní práce, novou fólii a 10 balíků nové vaty. Dřevo nepočítám. Pokrývačskou firmu, která nechala v konstrukci u všech úžlabí drobné otvory, zakryté jen větracími pásy, jsem proklel asi milionkrát. Přitom stačilo jen nechat 4 kontralatě až do kraje. Ale stalo se. Je fakt, že to tak bylo 15 let a celý ten čas jsme kunu neměli.
Teď se tam nedostane a je pokoj. Ale zkoušela to nejméně týden, byla slyšet vždycky kolem desáté večer, jak nahoře škrábe.
Radím vám, vezměte třeba před prací nějaký nástroj na delší násadě, třeba vidle, a opatrně se ujistěte, že tam není schovaná. Pokud máte psa, tak by snad začal štěkat. A udělejte to hned, než začne mrznout a už se k tomu nedostanete. Pokud sežere izolace nebo kabely, bude škoda několikanásobně vyšší.

makk
hodnocení

0x

Odpovím jedním slovem: Těžko. Je plno babských rad, od lidských vlasů přes tygří trus až po osvěžovač WC, ale ona si mrcha zvykne, když chce. Nedoporučuji ani ultrazvukové plašiče, ty levné jsou na nic a ty drahé, jsou taky na nic.

sasa*

Ano potvrzuji.., žádné plašiče, žádné vlasy ap. čoviny. Nefungují. Dokonce jsme jí na půdu dali starou drátěnku z postele

a udělátka s napájením tvrdou sítí, vždy přeskakovala tak, že se jí nic nestalo...Pak jsem se dal na modlení a cca před

14 dny se odstěhovala. Jediná výhoda byla, že se sousedům neztretila ani jedna slepice, protože v blízkosti, kde se ubytuje neloví! Tudíž nezabírá ani nastražený sklopec s vajíčkem...

ruda*
hodnocení

0x
Až nebude přes den doma pusťte jí naplno rádio s hlučnou hudbou.Přes den totiž spí a tím ji vzbudíte a bude hledat klidnější místo. Vydržte více dní. Přeji ať se zdaří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]