Nasla jsem na zahrade mrskajiciho se ptacka. Nevim jestli je to mlade a nezvlada zatim letat, nebo do neceho narazil. Poznate aspon druh? Je hmyzozravy? Svetle brisko, je perim do zluta. Dekuu za pomoc/rady
Zdravím, toto je budníček menší (phylloscopus collybita). Živí se hmyzem a je stěhovavý, poměrně mě zaráží to chování… v tuto dobu už většina budníčku odletěla a hnízdí pouze přes léto a jaro takže mládě je taky blbost. Napadá mě jedině že je buď nemocný nebo po nárazu. Zkuste zda neodletí normálně, většina ptáku po nárazu do skla sedí na místě a po nějaké době odletí. Nejlepší věc co pro něj můžete ale udělat je ho odvézt do záchrané stanice. Tam si s ním poradí a pravděpodobně mu i tím zachráníte život.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.