Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalez ptacka

Od: nila1 odpovědí: 3 změna:
Nasla jsem na zahrade mrskajiciho se ptacka. Nevim jestli je to mlade a nezvlada zatim letat, nebo do neceho narazil. Poznate aspon druh? Je hmyzozravy? Svetle brisko, je perim do zluta. Dekuu za pomoc/rady
Nalez ptacka
Nalez ptacka #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

5x

Je to budníček menší. Snad se z toho dostane.

Nalez ptacka #3

hodnocení

1x

Jen tipuji. Na mládě už je docela pozdě. Podle velikosti a podle světlé "čárky" nad okem tipuji některého z budníčků.

Budníčci mi hnízdívají na zahradě, proto je trochu znám.

hodnocení

0x
Zdravím, toto je budníček menší (phylloscopus collybita). Živí se hmyzem a je stěhovavý, poměrně mě zaráží to chování… v tuto dobu už většina budníčku odletěla a hnízdí pouze přes léto a jaro takže mládě je taky blbost. Napadá mě jedině že je buď nemocný nebo po nárazu. Zkuste zda neodletí normálně, většina ptáku po nárazu do skla sedí na místě a po nějaké době odletí. Nejlepší věc co pro něj můžete ale udělat je ho odvézt do záchrané stanice. Tam si s ním poradí a pravděpodobně mu i tím zachráníte život. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]