Nejste přihlášen/a.
musím mít nějaké povolení, když si na svůj pozemek vedle souseda dám cca 25 hus? Oplocení mám pletivové, ale nevím, jestli to bude ok, kvůli peří, je to blízko domů. děkuji.
taky mám obavy, zda není potřeba nějak líp udělat oplocení, známý začal taky chovat husy, udělal jen obyčejné oplocení jak pro slepice a všechno měli sousedi na zahradě, už to řeší občanským sporem ,tak nevím, jesti do toho jít. Není třeba se nějak i dohodnout napřed se sousedy, aby pak na mne posílali hygienu atd.. nechci problémy, navíc to bude cca 6 m od obytných domů..
Z toho dvorku půjde smrad, hlavně v létě. Máme v sousedství zahradu, na které jsou kachny a husy. Taky asi 25ks a 20m od nás. Drženy jsou na části, kde už trávník zlikvidovaly a capkají na mlatové pokálené ploše, která se po dešti mění na bahniště. Kvasí jim tam v lodnách žrádlo. Nejsme nadšení.
No, když si představím, že by na vedlejším pozemku kejhaly husy, tak bych se asi zbláznila. Měli jsme sousedku s kachnama a slepicema a stačilo. Naštěstí se po dvou létech odstěhovala a máme zase te božskej klídek.
6 metrů od obytných domů, to si snad děláte srandu?
maminka bydlí na vesnici, její dům je posleldní v řadě a kousek od ní si mladý pán bez jakéhokoliv ohledu udělal na svém pozemku ohradu a chová husy , taky jich není nemálo, všude je peří, řvou celou noc. když není žádná vyhláška na chov drůbeže, tak to prostě je a myslím si, že takových případů je strašně moc a když se to netýká přímo těch lidí bydlící vedle toho chovu, tak prostě dělají jakože nic...,ale určitě bych nikoho neurážela, že se slušně zeptá na poradte, jestli musí mít povolení nebo tak něco..stejně to bude jen a jen jeho věc.
40 hus,bez rybníka-bez vody/na koupání/ -bez přístřešku -v 10 cm bláta -to je prasárna. Tak nás omezují sousedé ,kteří jsou, jak vidno ,bez zábran a asi i bez mozku a vzdělání. Zápach a hluk -to je již 2 měsíční teror. Stupňující zdravotní potíže a omezení obvyklého užívání pozemku- to jim asi nevadí. Hlavně prachy a masíčko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.