Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov hus

Od: kapitan* odpovědí: 27 změna:

musím mít nějaké povolení, když si na svůj pozemek vedle souseda dám cca 25 hus? Oplocení mám pletivové, ale nevím, jestli to bude ok, kvůli peří, je to blízko domů. děkuji.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Povolení nikoliv, ale rozhodně to bude chtít rybník.

id
hodnocení

3x
Čert vem peří, to odfoukne vítr. Ale když ráno vypustíte husy, tak to je budíček na půl km daleko. Husy hladitě vítají nový den.
Povolení nepotřebujete pokud v dané lokalitě není zákaz chovu domácích zvířat.
Nejen nový den, každého, kdo jde kolem. 25, to už bude pro sousedy pěkný masakr.
kapi
hodnocení

taky mám obavy, zda není potřeba nějak líp udělat oplocení, známý začal taky chovat husy, udělal jen obyčejné oplocení jak pro slepice a všechno měli sousedi na zahradě, už to řeší občanským sporem ,tak nevím, jesti do toho jít. Není třeba se nějak i dohodnout napřed se sousedy, aby pak na mne posílali hygienu atd.. nechci problémy, navíc to bude cca 6 m od obytných domů..

id
Pokud se nechcete brzo stěhovat, nepořizujte si husy.
liska5

Z toho dvorku půjde smrad, hlavně v létě. Máme v sousedství zahradu, na které jsou kachny a husy. Taky asi 25ks a 20m od nás. Drženy jsou na části, kde už trávník zlikvidovaly a capkají na mlatové pokálené ploše, která se po dešti mění na bahniště. Kvasí jim tam v lodnách žrádlo. Nejsme nadšení.

Jeden tu mà tak 10 hus cca 100 m od nás. I tak je stále slyšíme. Když jdeme kolem, dělají šílený randál. Tohle bych fakt vedle baráku nechtěl. Pro sousedy to bude podobné, jako byste tam zaloźil psinec.

hodnocení

2x
BAN si, zdá se, zaslouží @boban...
Pokud bude porušovat pravidla nejen poradny, ale i běžných styků mezi lidmi.
.
Tazatel se ptá, lidé odpovídají. Věcně, ze života, praxe ...
Běžná otázka.
Bobanovy příspěvky jsou trochu za čárou. Zbytečně.
Kapitanův podržtaško, vážený hejkale
Prijde ti v pořádku, napsat něco jako že si pořídí 25 hus a přitom obytné domy jsou 6 metrů od něho? Tobě by se to líbilo?
NAVÍC sám přiznává, že jeho známý už má oficiální spor kvůli tomu, co sám chce dělat.
Chyba všech je, že na takovou kravinu vůbec reagujeme.
To je troll jak vyšitej.
Jestli ti to přijde v pořádku,tak si to vyzkoušej sám s těma husama. A buď tak slechetnej a přestaň obhajovat blbosti, které vedou k porušování práv lidí. Každý má právo žít důstojně.
Hajis tady trolla co zbytečně zatěžuje poradnu.

pb®
hodnocení

2x
Asi takhle, tchán chová v pražské vilové čtvrti hooodně drůbeže a také 4 velké koně, to vše na zahradě 800m². Když říkám hodně drůbeže tak hodně. Hus sice jen do 10ks, ale k tomu asi 20 perliček, pár krůt, kachen snad 20, slepic asi 30 a k tomu snad 100 poštovních holubů. Množství je velmi proměnlivé, když se líhnou housata, kachňata, krůťata, kuřata, je toho víc, každopádně minimálně 50ks ptáků -holuby nepočítaje, je na zahradě pořád. Žádný ze sousedů nemá koule na to si stěžovat ani na smrad, ani na hluk.
K chovu hus nepotřebujete rybník, jak tady někdo radí, ale louku. Husy se rády pasou. Jestli si soused bude či nebude stěžovat závisí do jisté míry na majiteli, jak bude o hejno hus pečovat. Jestli ho bude na noc poctivě zavírat, aby kejháním nerušilo sousedy, držet v čistotě, aby nesmrdělo. Soused se dá uchlácholit tím, že hejno je jen na pár měsíců na výkrm a jedna husička bude i pro souseda, zcela zdarma.
bobann
Večera byl známý u mě, chová husy, slepice a další... V poslední době s k němu začali stahovat potkani. Říkal že tam běhaj jak králíci a nemůže se jich zbavit-pasti, návnady, odstřel vzduchovou v noci to řeší jen na chvili, protože se stáhnou, rozmnozej a zase jedou na novo.
Potkani už lezou i k sousedům. Lidi toho zamyho už začínají nesnášet.
To si fakt myslíš, že jedna husa zdarma za to, že bude trpět soused 25 hus, je nějaký benefit? Věř tomu, že tu husu si radši lidi koupí a budou v klidu než mít denně rámus a třeba i s potkany a vyhlížet, kdy se husicka hodlá vykrmit.
Nehledě na to, že těch hus by asi musel dát více sousedům než jednomu.
Ono se to všechno píše krásně "od stolu", v praxi to má spoustu svých proměnných...
Není nad dobrý sousedsky vztahy.
id
Nemá být váš známý bordelář, nebude mít potkany.
bobann
Ty potkani se mu podhrabaj kam chtěj. On dá slepicim zrní a potkani za světla rozezenou slepice a vrhnou se na to. Slepice zatím nezerou. Když nebudou mít zrní, tak budou žrát žaludy z dubu, který padaj do straně. Ty na zahradě posbiras všechny žaludy? Všechno bys dokazala(a) krásně posbírat, zabezpečit? Taky musí pracovat.
Tak jako tak, pach drůbeže potkany přitahuje.
Nezlob se, ale jsi jen teoretik. Ano, z pohodlí gauče se to snadno komentuje. V některých obcích je potkanů víc někde míň, záleží na mnoha vecech
id
Ano, teoretik z farmy.*zed* Nejde o žrádlo či žaludy, ale o pořádek.
bobann
Potkani žijí v zemi, hloubí si nory, jde jim o žrádlo, milují třeba kukuřici, kterou dává známej zvířatům.
I kdyby měl někdo teoreticky bordel, tak furt je pro potkany hlavní sídlo v norách.
Navic jak říkám, v každé obci jsou různé počty potkanů.
Ty střílíš od boku, že má někdo bordel, aniž bys to viděl a znal toho člověka

hodnocení

0x
Kapitáne ,to si delate srandu? 6 metru od odbytnych domu 25 kusu hus?
Souhlas s nazorem,ze jestli se nechcete stehovat,tak si je nekupujte.
To neni snad mozny. Dal bych vam BAN tady na internetovou poradnu na poradnu ,na celej zivot a vubec celymu vasemu pokoleni za takovou otazku. Poradte by pro vas prestalo existovat. Uz byste si tady ani neskrtli...prisaham buh...
Jdete si raći nejam lehnout lehnout,pane kapitane s paskou pres oko a drevenou nohou...
25 hus u obytnych domů...to je VTIP
doplněno 27.09.23 23:20: Nekdo se nastehuje vedle k panu kapitanovi co se zde pta na husy,pak zacne strilet z dela ze stredoveke lode , panu kapitanovi se budou sypat skla z okna a ten pan se bude na nejake poradne vyptavat jestli mu to (kapitankovi)nahodou treba mimochodem nemuze trosku vadut. To je matroš. Pan kapitán(jak se sam sebe zde tato bytost s paskou pres oko nazyva)/by moch napsat pokrac pokracovani 1000/pripadu josefa svejka. Vemte jed, ze by se Jard Hasek tocil v hrobe jak v odstredivce.
Jen tak dal kápo
doplněno 28.09.23 00:25: Porad mi tolezi v hlave...neskutecnej dotaz...zatimco pan jednonohy kapitan s paskou pres ocko uz nekde kulhá po jedné po hvězdách...
007cz
Jsi zase přebral bobane?
kapitan*
hodnocení

kdybych byl bezohledný, tak se ani nebudu tady ptát, zda je na to potřeba povolení popř. rady ,jak a co zabezpečit, navíc ty husy by byly vzadu v zahradě, kterou mám velmi velikou a mám tam i hospodářské stavení.

I tak všem děkuji za názory a rady.

hodnocení

0x

No, když si představím, že by na vedlejším pozemku kejhaly husy, tak bych se asi zbláznila. Měli jsme sousedku s kachnama a slepicema a stačilo. Naštěstí se po dvou létech odstěhovala a máme zase te božskej klídek.

6 metrů od obytných domů, to si snad děláte srandu?

Přesně tak, za todle by zasloužil kapitánek pohlazení krumpáčem po zádech.
Kdyby to myslel vážně, tak se ozve.
Ale asi je to Troll jako mnoho jiných
liska5

To je normální dotaz a podmínky má. Přinejhorším bude po nějakých stížnostech snižovat stavy. Třeba na Martina. Nebo se dá na kachny, ty jsou chutnější a neřvou. Krůty jsou taky dobré, ale dost choulostivé, hlavně jako mladé.

hodnocení

0x
bobane,
Vidím, žes nepochopil můj příspěvek. Vůbec jsem se nevěnoval problémům chovu zvířat, ani vzdálenostem od obydlí...
.
Reagoval jsem na tvoje vystupování, urážky a výhrůžky vůči rádcům. Vůči lidem, kteří se snaží tazateli ať už pomoci, nebo mu vysvětlit problémy chovu a vztahů se sousedy!
Nikdo z nich nenadává, neuráží.
Já tě po dobrém upozornil, že není vhodné od rad přecházet k urážkám!
Počastoval si nimi aj mne...
Dobrá.
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až...
@hejkal
Dobre víš, že by se neměly pokládat nesmyslné otázky.
Chovat 25(!) hus 6 metrů od obytné budovy? Navíc sám přiznal že ví jak velký rámus dělají.
Chceš aby ti někdo pod oknem řezal motorovkou?
Nesmyslné otázky by se neměly pokládat.
Tak nediskutuj když už se ohanis tím, co by se mělo a co ne.

Já o voze, ty o koze! Doposud jsem žádnou otázku nepoložil!
Nesmysly jsou tvojí doménou.
Je to marné, je to marné...
bobann
Hejkale, celou dobu mluvím o nesmyslné otázce položené trollem kapitánem. Nesmysl, když se ptá chov 25 hus! 6 metrů od obytných budov kde chtějí žít v klidu lidi.
To může napadnout jen troll a, zvlášť když dám tvrdí jak kvůli tomu chovu hus má problémy jeho známý či kdo jak o tom psal

tana22
hodnocení

maminka bydlí na vesnici, její dům je posleldní v řadě a kousek od ní si mladý pán bez jakéhokoliv ohledu udělal na svém pozemku ohradu a chová husy , taky jich není nemálo, všude je peří, řvou celou noc. když není žádná vyhláška na chov drůbeže, tak to prostě je a myslím si, že takových případů je strašně moc a když se to netýká přímo těch lidí bydlící vedle toho chovu, tak prostě dělají jakože nic...,ale určitě bych nikoho neurážela, že se slušně zeptá na poradte, jestli musí mít povolení nebo tak něco..stejně to bude jen a jen jeho věc.

proudy
hodnocení

0x

40 hus,bez rybníka-bez vody/na koupání/ -bez přístřešku -v 10 cm bláta -to je prasárna. Tak nás omezují sousedé ,kteří jsou, jak vidno ,bez zábran a asi i bez mozku a vzdělání. Zápach a hluk -to je již 2 měsíční teror. Stupňující zdravotní potíže a omezení obvyklého užívání pozemku- to jim asi nevadí. Hlavně prachy a masíčko.*poctar*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]