Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký to byl velký černý brouk s klíšťky na zadečku

Od: sylvie odpovědí: 5 změna:

V rodinném domku s malou zahrádkou jsem hned za dveřmi viděla velkého černého brouka. Stavba těla se podobala mravenci a na zadečku měl malé klíšťky, podobné jako škvor ale menší. Když jsem ho dala ven, velmi rychle běžel. Neměla jsem možnost vyfotit ho ale majitele domku zajímá co to bylo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

3x

Velký černý "brouk" se štěty (cerci) a velmi rychle se pohybující, tak takových je pramálo. Z vlastní zkušenosti vím, že někdy má člověk pozorující a popisující hmyz, který viděl tzv."velké oči" a výlíčí hmyz tak, že vlastně ani takový u nás nežije. Nejlépe bude, pokud se vám povede nové dobré foto a potom jej určíme přesně. Jinak by to mohl být, pominu-li tvar mravence, šváb obecný (samice) či zatoulaný cvrček polní. Ti opravdu rychle běhají a jsou velcí. Jedině foto vám zaručí určení druhu hmyzu. Ilustrativně posílám obrázek švába a cvrčka polního.

Jaký to byl velký černý brouk s klíšťky na zadečku
Jaký to byl velký černý brouk s klíšťky na zadečku #2

sylvie
hodnocení

Děkuji za odpověď ale nejsem si jistá, měl jen ty klíšťky bez toho "ocásku"

liska5
hodnocení

0x

A nebyl to jen mladý škvor obecný? Ten je s klíšťkami.

sylvie
hodnocení

0x

Škvora přece poznám :) Děkuji za odpovědi, třeba brouka při návštěvě na zahrádce ještě potkám a vyfotím .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]