Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemrznoucí voda pro psy

Od: spider® odpovědí: 10 změna:

Jak v nastávajících zimních měsících zajistit, aby voda venku pro psy zůstala co nejdéle nezmrzlá?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Blázni to řeší vyhříváním nádob či kladením nádob do vyhřívaných psích bud. Normální lidi si tím nelámou hlavu a psovi podají přdehřátou stravu s dostatkem vody (např. vývaru). Pes ji, pokud je zdravý, zbaští a je spokojen. Během noci si vždy nějaký zdroj vody najde, je schopen i hryzat led, což mu lze usnadnit ledovou tříští v nějaké nádobě... to je moje řešení.

dejavu*
hodnocení

2x

Musíte jim dávat vodu častěji, dobře se ledový špunt vytlouká z plastikových kyblíků co mají třeba v hospodě na kečup či hořčici. Bohužel, hodně se přisun vody podceňuje a viděla jsem i u nezkušených útulkářů, kteří psa nechali déle se zamrzlou vodou, jak jim psi uhynuli na dehydrataci, což bylo potvrzeno pitvou.

borax*
hodnocení

1x

Můj pes má vodu zmzlou v zimě pořád. Dávám mu zalité granule, jak nabobtnají, ještě je řádně zaliju. Jinak se to řeší tím vývarem, psovi chutná a vypije ho hned.

alf*

tak. Dostává granule zalité horkou vodou (samozřejmě dostane to až ochladne), to má část vody, pak ho vidím jak pojídá sníh a většinou si je i schopen vylízat díru do ledu na jezírku ze kterého pije celoročně. Je to pár dnů co jsem zrovna žasnul nad tím, že já abych udělal nehlučně díru do ledu rybám, led měl asi 4 cm tak jsme to vyhřál horkovzdušnou pistolí jistě 5 minut a on to celkem rychle prolíže. No a přes den dostane vodu do misky kterou ale trochu pohrdá a v létě ji nedostává vůbec protože ji prostě nepil je zvyklý na to jezírko. A nekolikrát za den mu vytluču led a dám novou.

Zkoušel jsem misku dávat do boudy, stejně zamrzne když jsou velké mrazy a ještě tam má mokro od toho jak pije.

lidka*
hodnocení

0x

Před loňskou zimou zde toto téma také už bylo. Ale jestli se dobře pamatuji (příspěvek se mi nepodařilo nalézt), tak žádné vhodné řešení ani tenkrát nebylo. Také jsem to zkoušela všelijak - nádobu jsem napasovala do polystyrénového obalu (pěkně to rozcupoval), do starého mlékovaru - nic nefungovalo. Takže dostal ráno, když jsem odcházela do práce a potom odpoledne nebo k večeru, když jsem přišla domů. Jak to řeší třeba zvířata v přírodě? Také jim poslouží sníh a nebo led. Když tak zavzpomínám, když nebyl krutý mráz a na nádobě se neutvořil silný led, tak měl pejsánek uprostřed led rozbitý a k vodě se dostal.

myse*
hodnocení

0x

v zimě máme misku venku hned přede dveřma. A tak tam několikrát denně zajdu s konvicí vařící vody a led zaliju...

můj pes mokré granule nežere a polívku mu vařit pravidelně nestíhám... jenom občas - ale tím se žízen nevyřeší...

vesnach*
hodnocení

0x

Idelani by byla vodu v pohybu. Korytko, kde by voda cirkulovala.

dejavu*

Prodava se pitna fontanka pro zvirata, ale obavam se, ze by to zamrzlo taky.

bymbys
hodnocení

0x

Dobrý den, svého času se na internetu objevila nabídka topné podložky pod napájecí misky. Zde odkaz: igdesign.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]