Nejste přihlášen/a.
Asi neexistuje univerzální návod, jsou psi, kteří kočku na potkání roztrhají a jiní, kteří s kočkou žerou z jedné misky. Taky je rozdíl, jestli je pes starousedlík a přinesete mu kočku do jeho rajonu, nebo naopak. Ze zkušenosti - pokud je pes normální a kočky neřeší, snadno se sžije s kotětem. To jsme zažili s minulým psem , což byl kříženec BS/NO, měl 45kg a s koťaty a pak i kočkami vycházel úplně na pohodu. Ale pak, bohužel, umřel, po roce jsme kočkám přinesli štěně landseera - ta kočky s gustem proháněla, ne že by je chtěla zlikvidovat, ale jako každé štěně viděla v kočce úžasnou samohybnou hračku. No a nyní je už skoro dospělá, takže kočky už bere v pohodě, akorát čas od času jim ještě prožene perka.
Samozřejmě - píšu o normálních kočkách s volností pohybu, pokud tento experiment chcete činit se zvířaty vězněnými v bytě, možná se dočkáte celkem slušného destrukčního festivalu
Nepíšete, jak stará zvířata a kde se mají spolu setkávat. Když je to koťátko, tak si sednout s mrňouskem v ruce a věnovat se psovi, drbat ho a hladit. Bude vidět, že koťě k Vám patří, ale on pes je ten nejmilovanější. Tak jsem to dělala více dní. Pes se nejprve odkláněl, nestál o kocourka a evidentně trpěl. Pořád jsem mu říkala nesmíš, nesmíš, když jen naznačil, že by po něm šel a o to víc jsem se mu věnovala, jen to kotě jsem pořád měla u sebe v druhé ruce, že už je prostě naše a pes si musí zvyknout. Za pár týdnů už spali spolu na terase, koťě jemu za krkem. A následující roky z nich byli nerozluční kámoši, co spolu obývali jednu boudu.
Pokud jsou ale oba dospělí a musí to být pouze v bytě, asi bych zpočátku každého držela v jiné místnosti, ale aby o sobě věděli, a za mého střežení se mohli vzájemně očichat. Nějakou mřížku bych mezi ně šoupla..To je ale jen můj laický nápad. Určitě existuje návod v příručkách...
Ida byla na tyto rady borec. Kde je jí konec?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.