Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak seznámit kočku a psa

Od: vindy odpovědí: 15 změna:
Mohla bych se zeptat jak seznámit kocoura(taby) a psa(australský ovčák)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi neexistuje univerzální návod, jsou psi, kteří kočku na potkání roztrhají a jiní, kteří s kočkou žerou z jedné misky. Taky je rozdíl, jestli je pes starousedlík a přinesete mu kočku do jeho rajonu, nebo naopak. Ze zkušenosti - pokud je pes normální a kočky neřeší, snadno se sžije s kotětem. To jsme zažili s minulým psem , což byl kříženec BS/NO, měl 45kg a s koťaty a pak i kočkami vycházel úplně na pohodu. Ale pak, bohužel, umřel, po roce jsme kočkám přinesli štěně landseera - ta kočky s gustem proháněla, ne že by je chtěla zlikvidovat, ale jako každé štěně viděla v kočce úžasnou samohybnou hračku. No a nyní je už skoro dospělá, takže kočky už bere v pohodě, akorát čas od času jim ještě prožene perka.

Samozřejmě - píšu o normálních kočkách s volností pohybu, pokud tento experiment chcete činit se zvířaty vězněnými v bytě, možná se dočkáte celkem slušného destrukčního festivalu *smich*

hodnocení

2x

Jednoduše, pustit je k sobě...

hodnocení

2x
Buďte tak laskavá a inteligentní a nepořizujte si takového psa do bytu! Tam naprosto nepatří!
vindy
hodnocení

My máme rodinný dům s velkou zahradou
Tak to je jiná. Psala jste do bytu.
vindy
hodnocení

Nene psla jsem jenom jak seznámit kočku a psa
Panebože…
A co je tohle?
Eště jsem chtěla dopsat že časem možná i aby spolu žili v jednom bytě protože možná si australského ovčáka pořídíme.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, myslíte jednorázově (např. na návštěvě) nebo trvale v domácnosti, kdy se mají dle Vás snášet, ale bez možnosti jejich vlastního výběru, resp. chcete jim vnutit vzájemné přátelství a sympatie? Zdravím!
doplněno 09.09.23 10:19: vindy - když to musí být, tak jedna osoba bude po celou dobu návštěvy pevně držet kocoura, uklidňovat ho a zbavovat strachu (a bude doufat, že prskající zvíře udrží a nebude moc poškrábaná). Druhá osoba bude zhruba to samé dělat se psem, jenom s tím rozdílem, že mu bude říkat, že kočička je hodná a on ji nesmí pokousat (a bude doufat, že ji štěkající pes poslechne a nekousne ani svého páníčka). Celkově to bude návštěva dost na nervy a to pro zvířata i pro lidi.
vindy
hodnocení

Jednorázově na návštěvě
Milý Azore, tohle je sousedovic kocour Felix. Seznamte se.
vindy
hodnocení

Eště jsem chtěla dopsat že časem možná i aby spolu žili v jednom bytě protože možná si australského ovčáka pořídíme
Australský ovčák v bytě. Chudák pes. Už teď ho lituji.

liska5
hodnocení

0x

Nepíšete, jak stará zvířata a kde se mají spolu setkávat. Když je to koťátko, tak si sednout s mrňouskem v ruce a věnovat se psovi, drbat ho a hladit. Bude vidět, že koťě k Vám patří, ale on pes je ten nejmilovanější. Tak jsem to dělala více dní. Pes se nejprve odkláněl, nestál o kocourka a evidentně trpěl. Pořád jsem mu říkala nesmíš, nesmíš, když jen naznačil, že by po něm šel a o to víc jsem se mu věnovala, jen to kotě jsem pořád měla u sebe v druhé ruce, že už je prostě naše a pes si musí zvyknout. Za pár týdnů už spali spolu na terase, koťě jemu za krkem. A následující roky z nich byli nerozluční kámoši, co spolu obývali jednu boudu.

Pokud jsou ale oba dospělí a musí to být pouze v bytě, asi bych zpočátku každého držela v jiné místnosti, ale aby o sobě věděli, a za mého střežení se mohli vzájemně očichat. Nějakou mřížku bych mezi ně šoupla..To je ale jen můj laický nápad. Určitě existuje návod v příručkách...

Ida byla na tyto rady borec. Kde je jí konec?

vindy
hodnocení

Kocourek má 7 měsíců a pejskovi jsou 4 roky

hodnocení

0x

Pokud zvládáte psa, pak je pustit za vaší přítomnosti k sobě a nechat je seznámit. A po prvním neúspěchu to nevzdat! Opakovat znovu. I tak se ovšem může stát, že se to nepovede. Ale uvědomte si že to není otázka dvou dnů, ale klidně týdnů, občas i měsíců!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]