Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Včera jsem poslouchal jednu zakázanou rozhlasovou stanici a mluvil tam Zelenka. Hovořil o nějakém pokusu se včelami: Všichni vědí, že včelí královna má značný podíl na fungování včelího společenství. Tentokrát vzali královnu pryč z úlu a odnesli ji někam dostatečně daleko, kde ji drželi. Nicméně společenství fungovalo dál. Jenže pak královna umřela a společenství se okamžitě rozpadlo, řád v úlu přestal fungovat, což je dle Zelenky důkazem telepatie mezi královnou a ostatními včelami. Zajímá mě, jestli o tomto pokusu někdo (ne)slyšel. Dotaz se netýká zakázané stanice, není pokračováním prezidentské kampaně, není o válce na Ukrajině, ani o M. Zelenkovi jako takovém. Děkuji.
Nevěřte každé pitomosti, kterou někde slyšíte.
Mimochodem - docela bych si poslechl tu vaší oblíbenou "zakázanou stanici". Prozradíte, která to je? Jestli tam povídají takovéhle nesmysly, ani bych se nedivil, že je zakázaná.
Jo a na té Vaší supertajné stanici nevědí, že včely žádnou "královnu" nemají? Včely mají "matku" .
A nerozdojil Taky zelenka osla nebo to byl jiný komsolec? Jde o prostě nesmysl, telepatie není. Bylo to opakovano víckrát, aby se s jistotou dalo říct, že rozpad včelstva nastal nějak zhruba ve stejný momemt jako uměřela královna?
Může být pravda, že bez královny se to včelstvo rozpadne (ale vím o tom kulový) Myslím, že je prostě souhra, že k tomu rozpadu začlo docházet po vyjmutí a ne po umření. Jen prostě ,že to mělo nějakou reakční dobu která se náhodou shodovala(jak moc?) s intervalem v yjmutí-umrtí
O tom jsem neslyšel. K telepatii mezi zvířaty a lidmi doporučuji knihu Váš pes to ví (dr. Rupert Sheldrake, originální název: Dogs that know when their owners are coming home).
Viliam Poltikovič v jednom filmu o Amazonii zmínil kuriozitu, že prý tam byly udělány pokusy potvrzující, že se termití královna dokáže při požáru teleportovat do jiného hnízda v okolí. Královnu označili radioaktivní barvou, aby ji našli. Nic bližšího jsem k tomu tehdy nenašel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.