Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování z baráku do bytu

Od: julek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

potřebuji radu...žiji teďka asi 3 měsíce na baráku s roční čivavou, klukem. Do té doby jsme žili v bytě, nicméně díky životní situaci jsme se byli nuceni přestěhovat na barák, kde si pejsek raketově zvyknul, má k sobě i parťáka a obecně mi příjde strašně spokojený.

No, nicméně, na začátku Října se budeme znovu stěhovat do bytu, a já mám dilema jestli pejska brát sebou a nebo jej nechat u rodiny na baráku...

Jen pro upřesnění, nejsem bezcitný nebo cokoliv, jen mi jde o jeho dobro a vím že jakmile se přestěhujeme sami do bytu, tak na něj nedokážu mít tolik času + by byl většinu dne zavřený v bytě...nechci se ho vzdávat, ale na druhou stranu mu chci dopřát to nejlepší.
Otázka zní, byl jste někdy někdo v podobné situaci? Jak jste k tomu přistupovali? Nebo je to pejskovi relativně jedno jak a kde je, jen když je se svým páníčkem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vili
hodnocení

2x
No, a jak se k tomu staví ten, kdo bydlí v domě? On si milerád vezme do péče dalšího psa nebo se ho rád zbaví? Nezapomeňte, že za psa máte zodpovědnost především vy.
Obecně, pokud na vás pes není fixovaný a majitel domu souhlasí, nechte ho v domě. Pokud z toho něco neplatí, vezměte si ho s sebou a budete se muset psovi přizpůsobit. A příště přemýšlejte nad tím, že pes je závazek na spoustu dalších let a pokud nemáte vyřešeno vše s tím související, radši si pořiďte rybičky. Jsou také moc zábavné a nepotřebujete dělat tolik kompromisů.

My jsme měli podobný případ. Měli jsme dům. Bratr si koupil jorkšíra po cca 5ti letech se chtěl bratr stěhovat do bytu. Pejsek nám zůstal protože měl pro sebe celou zahradu a už tam byl zvyklý. V teplých dnech je celý den venku a je problém ho dostat dovnitř.. To v bytě nezažije a je to pro něj lepší. :)

julek
hodnocení

Děkuji za názor:)

Abych to ještě dovysvětlil, jsme aktuálně u rodiny na baráku a rodina ho zbožňuje, takže to bude pravděpodobně jen o domluvě a samozřejmě se ho nechci vzdávat jen tak...proto se to ve mě bije.

Před koupí jsem samozřejmě přemýšlel, jen jsem měl diametrálně jinou situaci než ve které jsem teď (rozvod po několika letech) a to jsem jaksik nečekal/nepředvídal jak co všechno bude.

Ale samozřejmě ano, pokud to nepůjde jinak, půjde semnou a přizpůsobím se maximálně jemu...jen jsem potřeboval vědět, jestli někdo nebyl v podobné situaci, potažmo jak jí řešil

U nás to bylo stejné. Pokud to rodině nevadí pejskovi určitě bude lépe v domě kde má zahradu.. Pak je to jen na vás :)

hodnocení

2x
Pokud ho na baraku chtěj nech ho na baráku

pb®
hodnocení

0x
U jaké rodiny? Jsou to vaši příbuzní? Asi mu bude nejlépe venku a v kontaktu s lidmi, než samotnému zavřenému celé dny o samotě v bytě. Co takhle se domluvit na hlídání, pokud ona rodina bude chtít odjet na dovolenu? Pejsek už vás zná, nebude to pro něj takový stres, když by šel k cizím. Švagrová taky měla putovní čivavičku. Pořídila si ji ona, když se jí narodilo dítě, odlifrovala milého pejska do domku se zahrádkou k mamince a babičce a už si ji brala jen na hlídání. Fenka žila ve společnosti se svým štěňetem dlouhých 16let, troufám si tvrdit, že poměrně spokojeně, v domě nikdy nebyla sama, vždy to byla milá veselá fenečka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]