Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz pro pejskaře. Na naši chatu přijeli známí se psem. Chodili jsme hodně na do lesa. Po jejich odjezdu podle mě zůstala na chalupě určitě blecha. Protože když jsme po čase přijeli, mám od ní čtyři hodně svědivé červené kousance za sebou. Podle fotek kousanců na internetu to je určitě blecha a chutnám jí jen já, na ostatní zatím nevlezla. Mám dotazy. Je možné, že si psí blecha pošmákne i na člověku, když už není pes v dosahu, a vydrží v prázdné chatě tři týdny? A čím se jí zbavit? Předpokládám, že chytit ji jen tak je asi nemožné. Myslíte si, že se časem, když tu nikdo nebude, odstěhuje ta potvora sama, nebo bude čekat na další návštěvu?
A jak je to s hladověním dospělců, tedy jak dlouho přežijí bez sání krve? I v tomto ohledu jsou blechy velmi dobře přizpůsobeny k obdobím půstu. Při nižší teplotě a vhodné vlhkosti dokážou některé druhy hladovět více než rok.
Psí blechy jsou ,,terminus technicus´´ dědy Komárka z filmu Na samotě u lesa. Blecha klidně jde i na člověka, pokud nemá lepšího hostitele. A ano, v těchto vedrech nejen že přežijí, ale s gustem se množí. Vzpomínám, že před lety můj bratranec u dědy a babičky vyčesával jeji psa rasy ,,Karl von Banhoff´´ a ty chlupy hodil do kýble na odpad v dílně. Pak jsem jeli na dovolenou, po týdnu byla dílna doslova zamořena blechami, šíleně se namnožily, muselo se to řešit sirnými knoty.
Děkuji všem za odpovědi. Poradíte i s tím, jak se té potvory (doufám, že jediné zapomenuté ) zbavit v místnosti, ve které i spíme?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.