Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat , když nás začal napadat náš pes

Od: lucievosecka odpovědí: 12 změna:
Náš pes rád Moskevský strážný pes, nás začal napadat kousáním.Situace se pořád zhoršuje. Nevíme co stím.Skoro každý den někoho pokouše. Již ho máme čtyři roky a nikdy nic podobného nedělal. Děkuji za radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Nejdriv veterina, muze ho neco bolet nebo mit neurologickou poruchu nebo nador na mozku. Pokud bude ok, tak prijemnou zabavu, ceka vas rok vycviku.

zaseja
hodnocení

2x

Zamysli se nad tím, jak se k psovi chováte, jestli je to opravdu člen rodiny a nebo jestli je jenom celé dny sám někde venku v kotci a nebo uvázaný u boudy.

Pokud je pes opravdu člen rodiny, tak i bez výcviku nikoho z rodiny nepokouše, jedině lehce bude ohryzávat při hře, ale to k tomu patří.

V zásadě hledej chybu v rodině.

hodnocení

2x

Nevím zdali jste se seznámili s povahou ev šlechtitelským cílem Moskevské staroževaj . Ale jejím úkolem je hlídat a narušitele objektu zlikvidovat. Určitě by stálo za návštěvu veterináře, mám zkušenost, že např kryptochoidi mohou být nepředvídavě agresivní ev může být jiný fyzický probém. No a psychiku - tu léčit výcvikem. Ale zase na druhou stranu je otázka u tohoto plemene zdali nedojde výcvikem obrany k nechtěnému zvýšení agresivity jako takové.

Moskeváci byli vychovávání, většinou o hladu, tvrdou rukou a bitím k tomu aby byli zabijáci. Laskavý pán, laskavý pes. Rapl pán, rapl pes. Někde jsem zafremačila fotku, kdy psina je na prověšeném tenkém vodítku u pofiderního plotu a dívá se směrem, kde její rodina trhá třešně. Ani by ji nenapadlo, neposlechnout a běžet za nimi. Prostě jen čeká. Je to cukroušek s laskavou paní.

Co dělat , když nás začal napadat náš pes

hodnocení

0x
Máte psa od štěněte?
Proběhla nějaká socializace a výcvik?
Něco se změnilo pokud to nikdy nedělal, může ho něco bolet, třeba kyčle jako u velkých plemen.
lucievosecka
hodnocení

No je fakt, že před dvěma lety jsme se přestěhovali a tak velký výběh co měl nemá, ale na procházky chodíme. Jinak členem rodiny byl vždy a je. Akorát teď poslední týden začal takhle vyvádět. Na veterinu se chystáme. Tak to bude snad ok. Ještě mě napadá možnost že se k nám nastěhovala vnučka, ale ji vždy miloval, ale teď mám strach ho k ní pouštět

lucievosecka
hodnocení

je fakt, že před dvěma lety jsme se přestěhovali a tak velký výběh co měl nemá, ale na procházky chodíme. Jinak členem rodiny byl vždy a je. Akorát teď poslední týden začal takhle vyvádět. Na veterinu se chystáme. Tak to bude snad ok. Ještě mě napadá možnost že se k nám nastěhovala vnučka, ale ji vždy miloval, ale teď mám strach ji k němu pouštět

lucievosecka
hodnocení

Jinak pejska máme od štěněte, vždy byl v pohodě skákal, prostě pro rodinu jak stvořený. Skvělý ochránce rodiny...nevím co se pokazilo. Není s PP otce má Alabaje. Snad nám poradí veterina. Jinak všem děkuji za rady

hodnocení

0x
Mně se to stalo u bývalého, když mu našli neopakovatelný nádor. Trvalo cca 3 měsíce než umřel a byla to strašná doba, vyjížděl, zle vrcel, nepomáhala laskava slova, pamlsky, úplně se změnil do nabídnuté ruky kousl, a já se ho bala
zaseja

Co to je neopakovatelný nádor?

Zřejmě šlo o neoperovatelný nádor. Ale nechat psa 3 měsíce trápit,to je teda povaha...

pb®
hodnocení

0x
Některá plemena jsou jen pro zkušeného kynologa, obzvláště velká pastevecká plemena a to je myslím i moskevský strážný pes. Tak tedy, jak moc zkušeným kynologem jste? Třeba ja vím, že mně do rukou nepatří žádný pes, mám vznětlivou hysterickou povahu, zkazila bych i pudla. Může to být onemocnění, ale s největší pravděpodobností je chyba ve výchově. Takhle velký útočný pes dokáže lehce člověka zabít. Pokud nechcete, aby dožil zavřen někde v kleci nebo byl utracen pro agresivitu, shánějte ihned odborníka, který vás naučí, jak se psem zacházet. Ale s největší pravděpodobností pes stejně nedopadne dobře, Desenský nemá neomezené z
droje a pozemek, aby se ujmul všech velkých psů, které se pořídili nesprávní lidé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]