Náš pes rád Moskevský strážný pes, nás začal napadat kousáním.Situace se pořád zhoršuje. Nevíme co stím.Skoro každý den někoho pokouše. Již ho máme čtyři roky a nikdy nic podobného nedělal. Děkuji za radu
Zamysli se nad tím, jak se k psovi chováte, jestli je to opravdu člen rodiny a nebo jestli je jenom celé dny sám někde venku v kotci a nebo uvázaný u boudy.
Pokud je pes opravdu člen rodiny, tak i bez výcviku nikoho z rodiny nepokouše, jedině lehce bude ohryzávat při hře, ale to k tomu patří.
Nevím zdali jste se seznámili s povahou ev šlechtitelským cílem Moskevské staroževaj . Ale jejím úkolem je hlídat a narušitele objektu zlikvidovat. Určitě by stálo za návštěvu veterináře, mám zkušenost, že např kryptochoidi mohou být nepředvídavě agresivní ev může být jiný fyzický probém. No a psychiku - tu léčit výcvikem. Ale zase na druhou stranu je otázka u tohoto plemene zdali nedojde výcvikem obrany k nechtěnému zvýšení agresivity jako takové.
Moskeváci byli vychovávání, většinou o hladu, tvrdou rukou a bitím k tomu aby byli zabijáci. Laskavý pán, laskavý pes. Rapl pán, rapl pes. Někde jsem zafremačila fotku, kdy psina je na prověšeném tenkém vodítku u pofiderního plotu a dívá se směrem, kde její rodina trhá třešně. Ani by ji nenapadlo, neposlechnout a běžet za nimi. Prostě jen čeká. Je to cukroušek s laskavou paní.
Máte psa od štěněte? Proběhla nějaká socializace a výcvik? Něco se změnilo pokud to nikdy nedělal, může ho něco bolet, třeba kyčle jako u velkých plemen.
lucievosecka
No je fakt, že před dvěma lety jsme se přestěhovali a tak velký výběh co měl nemá, ale na procházky chodíme. Jinak členem rodiny byl vždy a je. Akorát teď poslední týden začal takhle vyvádět. Na veterinu se chystáme. Tak to bude snad ok. Ještě mě napadá možnost že se k nám nastěhovala vnučka, ale ji vždy miloval, ale teď mám strach ho k ní pouštět
je fakt, že před dvěma lety jsme se přestěhovali a tak velký výběh co měl nemá, ale na procházky chodíme. Jinak členem rodiny byl vždy a je. Akorát teď poslední týden začal takhle vyvádět. Na veterinu se chystáme. Tak to bude snad ok. Ještě mě napadá možnost že se k nám nastěhovala vnučka, ale ji vždy miloval, ale teď mám strach ji k němu pouštět
Jinak pejska máme od štěněte, vždy byl v pohodě skákal, prostě pro rodinu jak stvořený. Skvělý ochránce rodiny...nevím co se pokazilo. Není s PP otce má Alabaje. Snad nám poradí veterina. Jinak všem děkuji za rady
Mně se to stalo u bývalého, když mu našli neopakovatelný nádor. Trvalo cca 3 měsíce než umřel a byla to strašná doba, vyjížděl, zle vrcel, nepomáhala laskava slova, pamlsky, úplně se změnil do nabídnuté ruky kousl, a já se ho bala
Některá plemena jsou jen pro zkušeného kynologa, obzvláště velká pastevecká plemena a to je myslím i moskevský strážný pes. Tak tedy, jak moc zkušeným kynologem jste? Třeba ja vím, že mně do rukou nepatří žádný pes, mám vznětlivou hysterickou povahu, zkazila bych i pudla. Může to být onemocnění, ale s největší pravděpodobností je chyba ve výchově. Takhle velký útočný pes dokáže lehce člověka zabít. Pokud nechcete, aby dožil zavřen někde v kleci nebo byl utracen pro agresivitu, shánějte ihned odborníka, který vás naučí, jak se psem zacházet. Ale s největší pravděpodobností pes stejně nedopadne dobře, Desenský nemá neomezené z droje a pozemek, aby se ujmul všech velkých psů, které se pořídili nesprávní lidé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.