Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Králíček se klepe

Od: natala* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
jsem už zoufalá a proto si jdu sem pro radu. Asi tři měsíce jsem měla samotné morčátko, proto jsem se rozhodla pro společníka. Samec morčátka by prej k němu nebyl dobrý a proto jsem se rozhodla pro králíčka, který byl i zvyklý na společnost morčátek. Koupili jsme novou klec, aby oba byli v novém. Klec má 120cm, je tam domeček, schůdky, na které když vyleze, může si lehnout, což celou dobu dělá, vedle má mističku, ze které pořád papá. S mořčátkem si očividně docela rozumí, protože žádné problémy nejsou a nemají problém na sobě/vedle sebe spinkat. Jenže mám takový problém, že se králíček neustále klepe, nechce chodit ven, i když má vrátka otevřené. Papání si z ruky vezme, pohladit se taky nechá, ale příjde mi že mu to vadí. Snažím se na něj mluvit, snažím se ho nějak nalákat z klece ven, protože ho nechci tahat násilím, jenže stále nic. Králíčka mám teprve druhý den, je možné, že si zvyká na nové prostředí, nebo je chyba ve mně či jestli není nemocný? Dost jsem si o tom teď zjišťovala. Mockrát předem děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těžko říci,Uvidíte,třeba je opravdu zatím ve stresu,změnou prostředí.Samozřejmě,že je i nemoc,že se klepou,ale to už by asi i přišel pryč,Třeba mor.Tohle se spíše poradit s veterinářem,třeba zatím po telefonu.At vše dobře dopadne.

hodnocení

0x
Zkusil bych mu prilepsit masem. Nedávat hlavně kořeněné salámy atd...

Už jste viděl,dávat králíkům maso?Já ještě né..

Pravidlo Z1 Vám asi nic neříká ...
@juglans
Psí konzervu. Kočičí bývají moc aromatické
Zpestření stravy.
@juglans
Ještě jsi neviděl masožravé koně, někteří se po syrové masu můžou utlouct. Někteří pomocí kopů loví ptáky nebo hrabose a pak je prostě sežvejknou a spolknout.
Kráva, pohodářka co milovala vařené brambory krizaly (susena jablka),válela se ve sněhu a poskakovala jak koza, stále v plné síle. Dozila se vysokého věku, nikdo ji nechtěl porazit... Pro její povahu
@mario
Tak jako lidi, i zvířata jsou různá

hodnocení

0x
Milá Natálko , doporučuji ti toto video . Na ostatní řeči se vyprdni :) . Věř , že toto video ti velmi pomůže

youtu.be/...

mathew
hodnocení

0x
To, že ho máte 2 dny jste měla napsat hned na začátku. Jak je ten králík starý? Podle mne to nemá cenu teď řešit až pokud se stav do příštího týdne nezlepší. Prohlídkou u veterináře samozřejmě nic nezkazíte i když tam zajdete už zítra.
natala*
hodnocení

králíčkovi je prý 5 měsíců. teď právě řeším, jestli je mám rozdělit a nebo nechat spolu. právě že králíček byl v pořádku celou dobu, proto si myslím, že byla chyba na mé straně s tím, že jsem dala své malé morčátko, kterému jsou cca 4 měsíce, ke králíčkovi. někdo tvrdí, že je to v pořádku, někdo mě považuje za tyranku. už se v tom ztrácím. já mám osobní zkušenost, že králíček si vždy s morčátkama rozuměl, ale asi to byla jen dobrá shoda náhod.
mathew
My jsme je měli taky spolu a pokud byl problém tak ten, že morče se bálo králíka, ale ne opačně. Kdyžtak si ho vemte k sobě na klín ať si na vás taky zvykne.
natala*
hodnocení

Morčátko jsem na chvilku dala pryč a králíčka pustila na volno. Králíček si ihned našel klec, kde bylo morče a skočil za ním. Proto jsem usoudila, i když budu možná za tyrana, že po tomto gestu morče vrátím ke králíkovi. teď spokojeně leží oba vedle sebe, králík začal konečně i pít ( jedl normálně, ale odmítal vodu ) tedy pije jenom z napáječky, která dříve patřila morčátku, novou odmítá. sice ještě se trochu klepe, ale je to o dost lepší. nechám je teď hlavně spolu a potom si je začnu pomalu k sobě brát, aby ani jeden nežárlil + aby si králíček na mě zvykl. Mockrát Vám všem děkuji!
Když píšeš, že se pořád klepe tak v čem je to lepší?
Nadpis je ze je problém, jak se králík klepe, teď se taky KLEPE. Ty máš nějaký přístroj, který měří klepavost? Můžeš mi ho vyfotit? Jsem zvědav. Ale nevodit nás tu za nos, uživatelko poradny.
To jako poznáš, že se klepe třeba o půl stupně Richterovi škály míň?
Myslis že nám anténu na palici?
natala*
hodnocení

Usoudila jsem to z toho, že králíček už sám za mnou přišel. Když jsem si ho vzala na klín a hladila si ho, třes byl o dost menší. Dneska ráno před prací přišel znovu a už se absolutně neklepal, takže usuzuji, že když mu dám ještě čas, vše bude v pořádku.

ltz
hodnocení

0x
Jelikož nevíte co vlastně kralickovi je, tak v prvé řadě radši řešit jeho zdraví. Jít k veterinari, aby se vyloučil nějaký problém, případně ho řešit, co veterina doporuci. Možná je to fakt jenom stres, ale to vy nevíte.

jp
hodnocení

0x

tazatelko- vy jste si nepřehrála video? Máte to tam jasně, morče a králík k sobě nepatří. Králík ptřebuje k sobě králíka a morče potřebuje k sobě morče!

-pár let jsem choval králíky- děcka měla morče...které taky bydlelo samostatně v králíkárně a na zimu jsem je dal vždy k sobě-k samici- aby morče nezmrzlo...neměli spolu žádný problém dokonce jsem několikrát viděl jak to morče leželo na té samici na hřbetě a té to nevadilo...samozřejmě zpočátku jsem je hlídal ale nikdy jsem neviděl že by byla nějaká nevraživost ze strany té samice...

natala*
hodnocení

právě že jsem se na video dívala a proto jsem je oddělila, potom jsem pustila králíčka, aby se proběhl, a ten hned zamířil k morčeti, lezl mu na klec a nakonec si vlezl k němu a odmítal vylézt. proto jsem je vrátila zpátky k sobě a myslím si, že jim je takhle dobře, protože spolu dělají zkrátka vše, když jsou na volno jsou neustále u sebe, chodí všude spolu, morčátko normálně může ležet na králíčkovi a tomu to absolutně nevadí. k tomu si očividně králíček morčátko hlídá, jelikož vždy když pro něj sáhnu ( morče je na mé dotyky zvyklé a nemá s nimi problémy, proto si ho vytahuju bez nějakého násilí ) tak králíček zpozorní, jde mi očuchat ruku a až poté můžu morčátko vytáhnout z klece. ano, možná k sobě nepatří, ale když už jsem udělala tu chybu a jsou spolu v pohodě, chtějí spolu být, oddělovat je nebudu. je pro mě priorita, že králíček se přestal klepat a očividně se mu v novém domově líbí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]