Nejste přihlášen/a.
Stala se mi taková zvláštní věc. Než jsem odjela na týden pryč, vyčistila jsem akvárium stejně jako vždy (filtr vyplachla a vyměnila vodu). Další den mi umřel čichavec, ale nic jsem si z toho nedělala. Taťka, který měl rybičky na starost, mi po 3 dnech volal, že snad všechny ryby mi umřely, voda byla extra žlutá a navíc tam našel žížalu.
Nitěnky nepoužívám, žádnou hlínu ani nové rostlinky jsem tam nedávala. Kde se tam ta žížala vzala? Mohla by být důvodem náhlého umrtí ryb?
Táta má názor, že byly celé dny zataženy žaluzie a nesvítil jim, čili rostlinky neprováděly moc fotosyntézu a nebyl kyslík. To se mi ale moc nezdá.
Škoda ryb. Co ale teda bylo příčinou?
0x
A to jako myslíš, že ti poradíme na dálku. Nech udělat rozbor vody! Nepíšeš, jak velké akv máš, kolik v tom bylo ryb,co tam bylo za druhy... A náhodou taťka se o ně nepostaral? To by vysvětlovalo i tu žížalu, zda jim nechtěl připlepšit...
0x
Tam musí být ještě jeden důvod, který jste přehlédli. Buď voda byla něčím kontaminována a nebo stoupla víc než bylo třeba teplota vody. Čím ohříváte vodu? Čím je otec krmil?
0x
doplněno 20.08.23 01:32:
Taky se to může stát, když někdo hodně, ale opravdu hodně překrmí.
Každopádně vodu jsem vyčistila a už jsou na tom zase dobře. Sice nic co se stalo nechápu a škoda ryb ale co se dá dělat.
Děkuju všem za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.