Zdravím, Stala se mi taková zvláštní věc. Než jsem odjela na týden pryč, vyčistila jsem akvárium stejně jako vždy (filtr vyplachla a vyměnila vodu). Další den mi umřel čichavec, ale nic jsem si z toho nedělala. Taťka, který měl rybičky na starost, mi po 3 dnech volal, že snad všechny ryby mi umřely, voda byla extra žlutá a navíc tam našel žížalu. Nitěnky nepoužívám, žádnou hlínu ani nové rostlinky jsem tam nedávala. Kde se tam ta žížala vzala? Mohla by být důvodem náhlého umrtí ryb? Táta má názor, že byly celé dny zataženy žaluzie a nesvítil jim, čili rostlinky neprováděly moc fotosyntézu a nebyl kyslík. To se mi ale moc nezdá. Škoda ryb. Co ale teda bylo příčinou?
A to jako myslíš, že ti poradíme na dálku. Nech udělat rozbor vody! Nepíšeš, jak velké akv máš, kolik v tom bylo ryb,co tam bylo za druhy... A náhodou taťka se o ně nepostaral? To by vysvětlovalo i tu žížalu, zda jim nechtěl připlepšit...
krikri
100 litrové akvárium, 13 neonek, 2 čichavci, několik ancitrusů. Taťka se o ně stará dobře, o žížale mě informoval již přes telefon. Koukala jsem se na internet a někomu se to stalo taky, měli to z nitěnek asi, ty já ale nepoužívám.
Tam musí být ještě jeden důvod, který jste přehlédli. Buď voda byla něčím kontaminována a nebo stoupla víc než bylo třeba teplota vody. Čím ohříváte vodu? Čím je otec krmil?
krikri
Vodu ohřívám termostatem nebo jak se to jmenuje (proste takova ta tyč v akvariich co ohriva vodu). Možná jak je horko tak to stouplo, ale že by teďka najednou to je divné. Táta dával vločkové tetra krmivo, čím normálně krmím já
Chtělo by to foto té "žížaly", nedávà to moc smysl. Nejspíš tam něco chcíplo a protože to nikdo včas nenašel, po pár dnech to zkazilo vodu. Nemáte tam žádnèho krunýřovce? Ti se většinou o mršinu postarají, takže se voda nestihne zkazit. doplněno 20.08.23 01:32:
Taky se to může stát, když někdo hodně, ale opravdu hodně překrmí.
Žížalu už jsem vyhodila. Překrmení nevim, prý dával špetku denně, což je akorát, pokud je to pravda. Každopádně vodu jsem vyčistila a už jsou na tom zase dobře. Sice nic co se stalo nechápu a škoda ryb ale co se dá dělat. Děkuju všem za rady
jim
Píšeš “ že snad všechny ryby mi umřely, voda byla extra žlutá” a pak že už je vše v pořádku. Tak buď brejle potřebuju já, protože nevím, co se ztratilo v překladu, že všechny ryby chcíply vs už je dobře, anebo táta špatně viděl?
Byla to, s naprostou jistotou, žížala? Nebyl to nějaký střevní parazit?
krikri
To nevím. Ale vypadalo to naprosto jako žížala
jim
Jo a jako na potvoru sis to ani nevyfotila, protože vůbec není divný, proč najednou žížala plave v akváriu Tak už chápu, proč tu včera byl dotaz, proč jsi kde kdo myslíš že tady jsou trollové, tralala…
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.