Nejste přihlášen/a.
Tak relativně jednoduchý způsob je patrně tento:
Co je nejlepší na čmelíky?
Abyste čmelíky vyhnali, budete muset provést generální úklid. Nejprve všechno vyndejte, důkladně omyjte a vydezinfikujte, poté proveďte očistu celého kurníku a hřady v ideálním případě spalte. Kromě toho se doporučuje ošetřit kurník křemelinou, a to včetně veškerých skulin a děr, nebo ho vymalovat vápnem
Čmelíky jsme řešili minulý rok a jelikož po covidu nebyl problém půjčit si generátor ozónu, zkusili jsme to. Pravda, byl svým výkonem minimálně na 100x větší plochu, ale to jsme neřešili, pro náš účel to nevadilo . No a čmelíky to spolehlivě zahubilo.
1. Exzolt (asi od zvěrolékaře) 2x po týdnu do pitné vody pro slepice.
2. Pro monitorování a "ekologickou" likvidaci na konce hřadů namotat 1-2 závity lepenkového pásu, čmelíci v něm najdou úkryt. Pás obden sundávat a po vizuální kontrole buď pálit, nebo já je dávám na 30 s do mikrovlnky a znovu používám.
3. Pro dobrý pocit křemelinu do hnízd a popeliště. Ale viděl jsem i čmelíky obalené křemelinou, kteří vypadali spokojeně.
co já s těmi parazity naválčil a utratil peněz---desítky sprejů,úklid ,vypalování,bílení suché vápno,křemelina-hodně a to dělám doposud toho nachytám do nastříhané porovité houby na mytí auta-ty suché kousky drátuji zespod na ty dřeva na které slípky sedají na noc-ráno to vždy posbírám naháži do kyblíku a spařím vřelou vodu...ve studené ty k... přežijí i když to zatížím takže ty kousky kousky houbičky jsou pod vodou ti paraziti přežijí...taky jsem to zkoušel lapat do toho vlnitého papíru ale kam to dávat teď v létě..myslím si že to roznášejí venkovní ptáci vrabci nebo hrdličky těch je tady spousty...takže jsem se tady dozvěděl další radu-ten ozonový generátor ...už je objednaný...naštěstí to zas tak moc nestojí...no a kdyby to nevyšlo nebo i vyšlo tak to stejně použiji doma a nebo v autě...
tak je na cestě... mělo by to být do pěti dnů doma...ale věřte čínským soudruhům.-jak jsem zjistil s recenzí tak to bude z nějakého meziskladu v Polsku..v každém případě napíši pak jak jsem dopadl...i jinde na netu se píše že to funguje...no...tak uvidím...
aliexpress.com/... takže to jsem koupil za nějakých 738 Kč v pondělí objednáno a dnes došlo... vyhnal jsem slípky-vše zavřel- a zapl jsem to na těch asi 20 minut a už za pár minut /jak jsem to kontroloval / tak v místnosti byl takový divný vzduch a snad i taková jakoby mlha-začla mne bolet hlava a to jsem se snažil nedýchat...prostě asi ten ozon---- má se to umístit tak 1-1,5 metru nad zem takže jsem to postavil na parapet okna...k provedení-silně profi,nerez-4 ozonové desky...moc pěkně udělané-jinak místnost jsem zatím nevětral a nechal vše zavřené...budu to muset do měsíce několikrát opakovat protože ten cyklus vajíček a líhnutí je okolo tydne až dvou...pak uvidím...
Vyčistit dokonale kurník, vystříkat stěny, stropy, skuliny přípravkem proti čmelíkům. Na menší kurník Vám stačí Čmelíkostop, na větší si kupte velké balení jiného prostředku nebo koncentrát. Musí se stříkat bez přítomnosti slepic a po týdnu zopakovat. Nechat vyschnout, vyvětrat a pak teprve tam pustit slepice. Pokud se chcete zbavit čmelíků dokonale, použijte ještě Reudanon, který se stříká přímo na slepice a křemelinu nasypte do popeliště a do hnízd.
Přípravky nakupuji tam, kde mají největší výběr
eshop-zemedelske-potreby./...
jak jsem psal ...-koupil jsem toto- aliexpress.com/... - a mistnost 16 metrů čtverečních- kde jsou slepice asi na jedné třetině-po použití ráno a večer po 30 minutách---slepice jsou samozřejmě po dobu pouštění ozonu venku---po 7 dnech žádný čmelík-otíral jsem dlaní hřady vespod a i stěny a strop kurníku a nic-včera k večeru jsem tam na hřady připevnil ty houbičky pro kontrolu které byly vždy ráno plné toho nadělení a zkoušel jsem to ráno vyklepávat na světlý ubrus a nic živého...-budu ještě pokračovat dále kvůli cyklu vajíček ještě asi týden či dva...mám z těch výsledků skutečně velkou radost...samozřejmě počítám s tím že to nebude na 100% vzhledem i k tomu že je tu spoustu ptactva která létají i dovnitř kurníku i když tam nic k žrádlu není-mám dvě nášlapné krmítka-ale mám teď už výborného pomocníka
My zřídili popeliště s popelem ze spáleného dřeva a křemelinu a pomáhá to. Kurník ještě vysříkávám bílým octem (20% kyselina octová) a po x letech letos poprvé nebojujeme s čmelíky. Ten ozonový generátor taky zkusíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.