Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu slyšet netopýry?

Od: liliman odpovědí: 5 změna:
Četl jsem, že nemůžete slyšet zvuky netopýrů. Ale já je slyším, a slyší je i moji rodiče. Když jsem byl malý, často jsem v noci slyšel pískání. No a rodiče mi řekli, že ty zvuky jsou netopýři. Žili jsme v oblasti, kde hodně lítali. Dneska jsem to slyšel zas, byl jsem na balkoně a začala mě z toho bolet hlava i uši. Musel jsem kvůli tomu odejít. Je to možné? Může je někdo slyšet?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Google tvrdí, že netopýři pískají mezi 9kHz a 212kHz podle druhu, přičemž většina hmyzožravých netopýrů má dominantní frekvence mezi 20-60kHz, tedy jejich spodní pásmo může člověk s dobrým sluchem určitě slyšet.

Je až překvapující kolik druhů netopýrů žije v ČR.

hodnocení

1x
Ano,jak mladší jsem je slýchával taky.
No teď už je to horší
Ale že by někoho z toho zvuku bolela hlava,tak to slyším poprvé.
Vždyť je to jen jemné tikání a mlaskání.

hodnocení

1x

Také jako mladší ...20...30 ... jsem je slyšel. Ale hlava mne z toho nebolela. Jen jsem ze začátku nevěděl co se děje a po zahlídnutí netopýrů mi to bylo jasné.

pb®
hodnocení

0x

Já tedy netopýry slyším, když nám létají nad zahradou, ale jde spíš o cvrkání než pištění.

hodnocení

0x

Ne. Já jsem začátkem léta vyšla se psem do soumraku, na louku pod okny. Něco se mihlo kolem obličeje. Vyděsila jsem se a zůstala stát. Několik netopýrů kolem mě lítalo naprosto neslyšně. Komáři se přišli navečeřet a netopýři nezaváhali. Nevím, kolik jich bylo, ale několik určitě. Bylo to neskutečné. Jako v němém filmu. Ani jsem nedýchala. Nádherná chvilka. :) Kousek ode mne zůstala stát rodina a někdo u nich mě varoval, že mi vletí do vlasů. Taková blbost!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]