Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes nechce žrát z misky

Od: terinecka* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den.Můj problém spočívá vtom,že naše 9-ti měsíční fenečka nechce žrát z misky.V podstatě už skoro 4 měsíce,jen z ruky a to ještě jen občas.Ale chodí krást.Misky plné,v jedné granula,ve druhé maso z konzervy a ona mi rozcupuje odpadky,aby si našla ohryzek od jablka.Není to kvůli tomu,že by si chtěla hrát.Ona prostě nežere skoro vůbec.Je velká,ale šííleně hubená.Odčervená je.Veterinář na ní nic nenašel.Hladovkou taky nic nezmůžu,nejí třeba 3 dny,pak se jednou nažere a pak zase 2-3 dny nic.Jen z ruky,to občas zobne.Když nechce jíst,nenalákáte ji na nic-čerstvé maso,kuře,sušené maso,pribnák,piškot-prostě nic.Jinak žije v RD,venku má velký výběh(když jí pustí manžel,občas se stane,že si jde k sousedům něco ulovit,i když má plné misky).Jak jí dodat chuť k jídlu,aby žrala z misky?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

4x

Mně u těhle chronických nežravců zabrala vždycky konkurence jiného psa, zabralo to i u mlsné kočky, to se přestali ofrňovat a žrali jako diví. Taky jde o režim žraní a pohybu. Pokud pes nesežere do 10 minut, misku nekompromisně uklidit a dát až příští krmení. B12 a pangamin může podpořit chuť k jídlu.

terinecka*
hodnocení

Pangamin dávám denně asi 3 ks,nezabírá.Psy máme u baráku celkem 4 a nežere jen ta naše.Uklizení misky taky nezabírá,je jí to jedno.Žije asi ze vzduchu.

dejavu*

Určitě ze vduchu nežije, ale ví, že vyměknete a žrádlo dostane, když si počká. :) Má dostatek pohybu? Zkuste se zeptat dr. Müllerové, veterinářky, provozuje homeopatii a je zastánkyně BARF krmiva, jestli ta vaše potvůrka loví u sousedů, mohlo by jí to vyhovovat. Je z Brna a její stránky jsou trojskykun.com/... (nebojte se, je to název její CHS, nikoliv virus :))

dejavu*
hodnocení

1x

Kamarádka měla jorka - nežravce, celý den jí luxoval drobky z koberce a večer už byl nažraný a nechtěl. :-D Když mi to vypravovala, přišlo mi to neuvěřitelné, proti naší doze, která likvidovala denně kilo masa.

camelot*

Vite, psi jsou sama prekvapeni. Jiste, ta zmlsanost se nabizi, nicmene bych zkusil, nahradit misky napriklad talirkem, pripadne necim jinym, do ceho date papani. Jiz jsem se setkal se psem, ktery takto nechtel prijmat vodu, byl zvykly na plastove misky a byly mu dany nerezove, zkuste. Camelot

papene*

To tam měla paní tolik těch drobků?*nevi*

dejavu*

To mně taky napadlo :) Ale co jsem tam byla naposled, měla tam pořádek, tak nevím.

hodnocení

0x

Chybí základní informace - co je to za druh psa. Popis málo říkající, ale je z něho patrné, že zvíře nemá správné stravovací návyky. Přečtu-li si, že jsou misky plné granulí a konzerv, jsem si jist, že je pes dokonale zkažen. Krmení z ruky je jeden z nejhorších prohřešků, kterých se můžete dopustit! Mé osmiměsíční štěně borderky baští jak divé, kdykoliv jí dám šanci. Ráno, na uvítanou, troška masa (třeba z psí konzervy) a troška zeleniny. Zbodne to jak nic. V poledne vývar s kuřecím masem a měkkými kostmi (asi 350ml) a 200g štěněcích granulí. Zbodne s radostí. Večer, před odchodem do boudy či prostě z domu ven, opět troška masa z konzervy se zeleninou (paprika, okurka, celer...). Během dne odměnou kousek suchého chleba a dvě tři mlsky za doměnu.

terinecka*
hodnocení

Je to jorkšír.

doplněno 29.10.09 13:29:

Ono jde o to,že všeobecně nechce nic jíst.Z ruky vezme jen občas.A často to odnese do pelíšku a nesežere.Je docela bázlivá,ale ráda se mazlí.

Ahaaááá! No, přečetl jsem si, že: Je velká,ale šííleně hubená. Viděl jsem psisko minimálně střední velikosti. Nojo, jorci jsou potvory. Tam to beru, jsou to mrchy zmlsaný, ale tihle posteláci se ani mezi psy moc nepočítají. Oni si navíc tu baštu po jedné granulce odnášejí různě po bytě a tam je pokoutně pojídají (nebo také ne). Nedělejte si starosti, hlady nezhyne, zjistěte, které granulky jsou ty ideální a stravu doplňte občas drůběžími jatýrky. Na ty jorci jdou jak divý - uvařené a s trochou strouhané syrové zeleninky.
terinecka*
hodnocení

Tak zrovna ty jatýrka mi včera vyplivla na koberec a šla k šípku.*smich*

papene*
hodnocení

0x

:)Nám poradil vet.dávat pangamin dětský.A dětský proto, že je sladký.A druhé fence(pudl) píchnul injekci na chuť k jídlu.Ta zabrala.Začala žrát jak divá.

bianca*
hodnocení

0x

myslím, že je "trochu" rozmazlená. Nasaďte přísnější režim. Žádné plné misky na výběr. Pak si zvykne na to, že bude dostávat pravidelně v určitou dobu a pokud nesní, miska se odebere. Pes není hloupý a přijde na to, že je lepší se nasytit, než zůstat hladový. Ale to musíte být i vy důslední *bum*

Veliký souhlas s biancou *hej*A čím dříve, tím lépe. A ještě dodám, nekontrolovat tak jaké množství zbaštila. *placni*U plné misky ještě nikdo hlady neumřel. Že jo!

terinecka*
hodnocení

To je těžké,já dodržuji bezpečně,ale když nejsem doma,jsou s ní tchyně s tchánem a co kde z košů pozbírá u nich a při venčení,to ví čert.Oni ji vypustí a pak zase zavolají domů bez hlídání a my nemáme u baráku plot.U nich bezpečně nic nežere,ale kdoví,kde co si sežere venku.Jinak já jsem vcelku neoblomná a dost přísná na toho.A ona klidně hladová bude,je to ta potvůrka,co se nenají,jen aby vám neudělala radost.Někdy z ní mám pocit,za co se nám to vlastně mstí.

hodnocení

0x

A nejste vy zvyklá na velké psy a pořádné misky?*nevi*A "malá" je fakt malá, Bobeš. Stačí jí pokřupkat to, co najde. Žádné čerstvé fujtajbly, když si najde voňavou dobrotu, krásně uleželou. A navíc dostane tady trošku, tam trošku a bříško je naducané. Stačí jí to ke štěstí a k životu. :D A je to furt lepší, než kdyby byla tlustá, měla průjmy nebo zácpy, smrděla. Všimla jste si, jak pejsek zasmrdí, když mu něco je? A jak začne vypadat jako zmoklá beranice? ;) Je tak spokojená, nechte to tak. *placni*

borax*
hodnocení

0x

Rozhodně je váš pes rozmazlený...Dejte všechno žrádlo pryč, to je chyba že má k dispozici pořád co zobat, pak nevíte jestli opravdu žere nebo se jen domníváte. V sedum misku s dávkou předložit, počkat 15 min, nežereš? Sebrat, předložit ráno- 15 min, nežereš? Sebrat až do večera...ona to pochopí, buď to sním hned nebo budu o hladu..

waltary
hodnocení

0x

Dobrý den Terinečko, přečetla jsem si Váš dotaz a musím se usmívat. Mám yorkšíra, má rok a osm měsíců. Žere jen z ruky a venku. Z misky si vyzobe nějaké to doplňkové a granule tam nechá. Misku jsem mu po 15 minutách schovávala, ale bylo mu to jedno. Jednou jsem to vydržela 2 dny, on taky. A pak jsem to vzdala :). Je spokojený, hrajeme si venku s balónkem, chodíme i na 3 km procházky, poslechne. Tak ať žere z ruky.

terinecka*
hodnocení

Dobrý den,koukám,že u jorků je to docela normální.Dodnes nic nezabralo.Žebrat bude,i kdyby měla v misce svíčkovou a já jedla mrkev. *smich* Holt je to malá potvůrka.Z misky prostě těsně před smrtí hladem a to se jí nespíš vyhne.Tak se s tím smíříme.Děkuji všem!

helenka*

Terinko, mám také jorkšírku, také mlsnou a granule Royal Canin, Eukanuba apod. vůbec nežrala. Jen vařenou rýži s kuřecím masem. Nic jiného, ale nesměla, i když vím, že manžel jí něco dal, abych o tom nevěděla a ona měla problémy a průjem. Chovatelka řekla, že to chce nedat nic klidně po dobu 3 dnů, samozřejmě vody musí mít dost a doporučila nám granule Brit care pro hypoalergické pejsky Lamb/Rice (jehněčí s rýži) dát do misky ráno, nechat 10 minut a pokud nežere sebrat a potom až večer, zase nechat těch 10 minut a když nechce sebrat. Byli jsme překvapeni, ani jsme nečekali 3 dny. hned první den se do nich dala a vylizuje prkénko, neboť to také nechce z misky, tak jí to dáváme na kuchyňské prkénko, které je jenom pro ni. Je pravda, že ta nejmenší velikost granulí pro malé pejsky ji nevyhovovala a tak jí kupujeme ty pro střední velikost Adult. Lépe je rozkusuje a my jsme spokojeni. Zkuste to, třeba se Vám to také povede. Tento druh granulí je český výrobek a prodávají se v PETcentrech v obchodních centrech v Praze a samozřejmě i v dakších městech. www. britcare.cz. Přeji Vám, aby seč to podařilo.

doplněno 26.11.09 14:48:

A ještě musím dodat, že od té doby přibrala na váze 20 dkg. Kromě granulí nic jiného nedostává.

karca*
hodnocení

0x

to stejný je můj jorkšír taky nechce žrát z misky takže nemůžu ti poradit promiň

papene*

Přečtěte si odpovědi, které jsou zde uvedeny.Určitě tam něco najdete co můžete vyzkoušet.Bez zkoušení a jen s naříkáním to nepůjde.A hned se to také nezlepší.Chce to čas a trpělivost.*modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]