Dobrý den, Mám doma andulku letos(2023) to bude rok co jí máme a ona se s námi vůbec nechce kamarádit nechce nám sedět na prste nevíte co s tím děkuji Emílie
Dobrý den, andulka je zřejmě introvert. Není to ani u zvířat neobvyklé - můj pes se nechtěl mazlit, znám i takového kocoura. Navíc, ptákům je hlazení nepříjemné. To se líbí savcům, protože jim to připomíná olizování "matkou v dětství", což ptačí samice nedělají. Když se nenaučila být přítulná ani za rok, tak se s tím smiřte. Zdravím!
Nepíšete, jestli jste třeba na ni málo mluvili, nezískali jste si ji a andulka se může cítit taková odstřihnutá. Ona musí sama od sebe chtít, sednout vám na rameno nebo volat na vás, kdyz se vracíte domů.
Víme. Koupit novou, nejlépe od chovatele. Problém je v ochočování. Ptáčci se všeobecně ochočují tak, že se vyjmou předčasně z hnízda a dokrmují se ručně, aby si zvykli na člověka - mají ho za svého rodiče...
Pokud je andulce rok,dle mne se nenaučí na ruku, je do chovu. Nepíšeš, kde jsi jí koupila - zda ve zverexu, pak zapomeň na ochočení!
Bobane, já vás vůbec nechápu. Proč velice často píšete tak surové nesmysly někomu, kdo potřebuje pohladit a poradit? Opravdu nesmysly, až rozum stojí. Ještě by mě zajímalo, jestli také křičíte: "Proč jsou lidé na sebe tak zlí?"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.