Dobrý den, neporadí někdo, nemůžeme je poznat podle fotek na internetu, neshodneme se a pasti máme obou druhů, ale zatím se nikde nic nechytilo. Vždy je zabijeme sami.
No je zajímavé, občas mi doma něco podobného litá, ale v žádných potravinách není. Ale nám pocit že to přiletí zvenku nebo z chodby oanelaku
mia*
Bohužel jsme na baráku a máme vše utěsněné, všude síra kvůli dětem ještě podlepená gumovou izolací kvůli vosám a komárům a tyto koly nacházíme v patře, kde by potraviny být neměly, děti jsou malé, zatím si jídlo do pokojů nenosí a v ložnici jídlo také není.
Dobrý den, jak jsem již psala, feromonové lepící pasti máme jak pro mola šatního, tak pro potravinovém, jsou tři a tři na různých místech, v různých výškách, ale nechytil se ještě ani jeden. Brala jsem to tak, že by se alespoň rozeznalo, co to je za druh.
vibe, to je sice fajn, ale z obchodu si s potravinami, zvláště pak sypkými přineseme vajíčka a červíky. Jsou malincí, neviditelní. Až dospělci jsou vidět. Lepítka jsou fajn, ale jak dostanete vajíčka a črvíky ze sáčků? Na noc na mrazák s nimi!
vibe2*
Zahlédl jsem, že někteří zde doporučují mikrovlnku ... třeba na mouku ... nevím, nezkoušel jsem.
vibe2*
Zeptal jsem se babičky, jak to dělali dříve.
Na mouku měli sítko (jemné, s vysokými bočnicemi) - přesili a čistou mouku dali do nového sáčku.
Podobně s ostatními sypkými potravinami nebo luštěninami (+ ručně přebrat ...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.