Nejste přihlášen/a.
Já to moc neřešil. Měl jsem v kýblu den odstátou kohoutkovou vodu, cvrknul jsem aqua safe a šupnul jsem tam rybky. Třeba ancistrusy nebo blackmoly či pancéříčci, těm to bylo jedno. Podle mě nejodolnější rybky.
Zdechali mi jen paví očka a mečovky víc jak rok nedrželi. Ale měl jsem malou nádrž na 40 litrů.
Při zakládání akvarka jsem měl bez ryb jen s rostlinami asi týden.
Když kompletně čistím akvárium i s propráním písku a očištěním dekorací a kamenů,tak odeberu část vody z akvária do kbelíku a tam dám ryby.Z akvária vyberu všechnu vodu,všechno vyčistím a vrátím do akvárka.Napustím vlažnou vodou z vodovodu(městská voda) a vrátím tam ryby.Žádné přípravky tam nikdy nepřidávám a dělám to tak už 15 let.Žádná ryba při tom nikdy neuhynula.Důležitější je mít dobrý filtr a pravidelně ho čistit a čistit odsáváním dno akvária.Tím se část vody odčerpe a musí se doplnit čistou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.