Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak používat - Aqua safe, Crystal water a easy balance

Od: sabi odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chtěla bych si založit akvárium a našla jsem přípravky od značky Tetra, vím jaký je v tom rozdíl ale nikde jsem moc nenašla jak se používají a jestli ty přípravky lze dát v jeden den, při výměně vody. Vím že aqua safe se používá při výměně vody z kohoutku a easy balance se přidává po 24 hodinách po tom, ale nevím po jak dlouhé době se může přidávat Crystal water, ptám se protože mě to zajímá a nerada bych ty ryby nějak otrávila až je budu mít. Předem děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já to moc neřešil. Měl jsem v kýblu den odstátou kohoutkovou vodu, cvrknul jsem aqua safe a šupnul jsem tam rybky. Třeba ancistrusy nebo blackmoly či pancéříčci, těm to bylo jedno. Podle mě nejodolnější rybky.

Zdechali mi jen paví očka a mečovky víc jak rok nedrželi. Ale měl jsem malou nádrž na 40 litrů.

Při zakládání akvarka jsem měl bez ryb jen s rostlinami asi týden.

hodnocení

0x

Když kompletně čistím akvárium i s propráním písku a očištěním dekorací a kamenů,tak odeberu část vody z akvária do kbelíku a tam dám ryby.Z akvária vyberu všechnu vodu,všechno vyčistím a vrátím do akvárka.Napustím vlažnou vodou z vodovodu(městská voda) a vrátím tam ryby.Žádné přípravky tam nikdy nepřidávám a dělám to tak už 15 let.Žádná ryba při tom nikdy neuhynula.Důležitější je mít dobrý filtr a pravidelně ho čistit a čistit odsáváním dno akvária.Tím se část vody odčerpe a musí se doplnit čistou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]