Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení druhu ptáka

Od: pave® odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

co je to za ptáčky?

Díky.

doplněno 27.07.23 08:35:

Ještě jedna fotka, to je jeden z těch malých.

Jedná se o otevřenou budku v menší parku.

Určení druhu ptáka
Určení druhu ptáka #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borovice
hodnocení

3x
Dobrý den. S největší pravděpodobností jde o mláďata lejska šedého. Hnízdí v různých výklencích (i na budovách), nehlubokých dutinách i polobudkách.

hodnocení

2x

Jéééé ti jsou roztomilí. Sice nevím, ale napadl mne kulíšek nejmenší, asi je to hloupost.:-D Nebo kukačka? Sama jsem zvědavá na správnou odpověď.

jiofa

Za mne kukačka. maky *palec2*

Určení druhu ptáka #3
mate59

Nevím, ale mám za to,že kukačka snese do cizího hnízda pouze jedno vejce a původní vyhodí nebo sežere,nebo to pak dokoná to mládě a zústává v hnizdě samo.Ale zde jsou jedinci dva.

jiofa

Jsou i vyjímky. Porovnával jsem znaky z foto a jiných podobných mláďat. Kukačka zatím vychází nejlépe. Chce to vypozorovat kdo je krmí.

hodnocení

Vypadá to tak. Díky. A rovnou dvě.

hodnocení

Tak i jeden můj známý, ornitolog, říká, že je to nejspší lejsek šedý. Tak to tak asi bude, ale i ta kukačka se mi zdála jako správné určení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]