Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jse mi narodili mláďata pavích oček, ale našla jsem jen 2 zbytek asi rybičky sežraly. Proto jsem zbylé dvě vyndala a dala do nádoby vedle akvárka. Chtěla jsem se zeptat jak je mám krmit a za jak dlouho je můžu vrátit zpátky k dospělím rybám do akvária. Jsem začátečník tak prosím o rychlou odpověď ať zbytečně něco nepokazím. Předem děkuji
Nepospíchejte. Nechte vše na přírodě, pokud máte jen ta očka, nechte to osudu. Zatím se můžete mrknout sem:
prirucka.ujc.cas.cz/...
Ahoj Alenko, tak pokud je Tvuj zamer gupky nebo-li pavi ocka uchovat, spravne jsi je odlovila. Je treba jim dat alespon 5 litrovou nadrz, bez filtru, jen dle potreby dolivat cerstvou odstatou vodu. Prvnich par dnu tak 2 3 je krmit nemusis, pak jim bud davat primo urcene krmivo pro poter nebo uvar vajicko, vyndej zloutek a nechej ho na vzduchu okorat. Pak ho rozmelnis na prach, to jim davej. Oni budou pekne rust a po tydnu deseti dnech uz muzes davat krmivo suche pro velke rybky, jem ho rozmelni v prstech na malinke kousky. Neprekrmuj at se Ti nekazi voda, mnoho toho nesni, mas-li dve.
Do spolecneho akvarka k dospelym rybkam je muzes vratit tehdy, budou-li alespon 1 a pul centimetru nejlepe dva velke. Jinak Tva prace prijde v nivec, at se zadari Camelot
Trochu bych to upřesnil: Ceratophyllum demersum je Růžkatec ponořený. Stolístek je např.: Myriophyllum aquaticum. Stolísky jsou o dost náročnější na pěstování než růžkatce. Ale pro odchov potěru nebo mladých živorodek jde hlavně o to aby to byly jemnolisté rotliny a akvárko bylo dobře zarostlé. Takže účel splňují obě rostliny. A spousta dalších druhů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.