Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po sezoně zrušit vlaštovkám hnízda?

Od: liburena odpovědí: 2 změna:

Zdravím ptáčníky,

asi je normální , že si vlaštovky staví nová hnízda. Moc o ně stojím a píšu si kdy příletí a uvidím první...co jaro nedělá))

Moc místa už na chalupě na nová nemám, mám ta stará strhnout , abych měl zasejc novostavitelky?

Dali nám dráty do země a už nemají moc kde sedávat...

Do staršího jdou nerady, co s tím?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Taky na ně čekáme, máme otevřenou průjezdnou vysokou chodbu se spoustou trámů, na které si hnízda lepí. Je tam spousta místa pro nová hnízda, ale většinou si lenošky jen trošku opraví ta stará.Takže jim je neruším.

hodnocení

2x

Podle toho co jsem našel na internetu je shazování starých hnízd v rozporu se zákonem o ochraně přírody.

Nejsem oeborník, ale mám pocit, že pro vlaštovky je běžné, že používají stará hnízda.

Můžete jim pomoci tím, že jim tam dáte hnízdo umělé.

zelenadomacnost.com/...

novinky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]