Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně stříhat drápky

Od: papene* odpovědí: 9 změna:

:)Jak správně stříhat pejskům drápky?*nevi*

A v případě stříhnutí, jak zastavit krvácení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Drápky stříhám dost dramaticky. *cert*Psinečka si nechá udělat všechno, včetně vytrhávání z uší, ale drápky brání jako o život. Jsou to těžké boje. Snažím se ustřihnout kousíček, protože jsem viděla na veterině zastřihnout a pak to napravovali pájkou. Žádná sranda!*plac*Přes léto nestříhám, odere si je o asfalt, lítá jako blázen. V zimě, když je sníh, je to potřeba. Taky vždycky trnu. Packu chytnu mezi palec a ukazovák s prostředníkem a pevně držím, dokud necvaknu. Mám gilotinkové klíšťky, takže se nemusím bát, že špičkama zraním. Jednou jsem zastřihla, ale jen malilinko, trošička krve byla, nic dramatického.*uf*Drápky stříhám velice nerada, protože nevidím, kde začíná živá tkáň.*nevi*

papene*
hodnocení

;)Souhlasím,já to zkoušela dnes poprvé a je to boj.A to jsem stříhala tři.*uf*

*nevi*Tak nevím, jestli není lepší zajet k vetovi jako vždy.Oni jsou tam tak vyjukaný,že než se nadějou tak je po akci.*smich*

dracek*

Ahojky ,Doufám že máš správné nůžky ,dokud sem měl jezevčici tak sem je též stříhal ,ale od té doby co sem nednou zastřihnul tak byla schopná vlézt třeba za skříň ,a ani vet nebyl moc úspěšný ,prostě se toho bála :( ale s vekejma sem problém neměl ty si drápky vždy obrousej na procházkách :-D

papene*
hodnocení

;)Nůžky mám správné,ale ruce by to chtělo jiné.*smich*

dracek*

Ale to určitě néé ,věřím tomu že si šikovná,zajdi za vetem a zeptej se ho kam až můžeš střihmout :)

lidka*
hodnocení

2x

Ahoj papene! Já sama jsem drápky pejskům nestříhala. Proháněli se po zahradě a tak nebylo potřeba drápky zkracovat. Ale jak jsem prohlížela informace, většina pejsků to nemá ráda. A tak tady jsou rady, co se mi nejvíc líbily: *placni*

Péče o drápky

<

Psům, kteří se pohybují převážně na tvrdém povrchu, jako je asfalt nebo dlažba, se drápky obrušují samy a většinou je není potřeba zkracovat. Zvýšenou pozornost drápkům věnujte malým plemenům, která svou malou vahou nevyvíjí při chůzi na tlapky dostatečný tlak a drápky se tak nemohou obrušovat, a dlouhosrstým plemenům, u kterých drápky nejsou vidět. Přerostlé drápky poznáte podle toho, že se při došlapování ohýbají na zem. Také pokud je slyšitelné klapání drápků při chůzi psa, je nejvyšší čas je ostříhat. Těm z vás, kteří nemají se zkracováním drápků žádné zkušenosti doporučujeme, aby vás tomuto úkonu naučil odborník. Drápky psovi také můžete nechat zkrátit u veterinárního lékaře.

papene*
hodnocení

:)Děkuji,já to dřív taky nemusela dělat.Brousila si je o asfalt.Ale co jsme se přestěhovali tak se pohybují v měkkém terénu.A drápky pomalu rostou.;)

marievoch

Tak to my máme kliku,hafina má drápky průsvitný,takže je vidět kam až se může,ale bojí se taky hrozně*sok* u nás to probíhá tak,že já jí držím,silou opravdu u těla,hlavu jednou rukou ,tělo druhou,protože se vždy ožene po manžovi,který jí stříhá *ee* Dokáže se i spacifikovaná tak zkroutit,že nejen drápky v chlupech,ale i pacinu kolikrát hledáme *cert*je to opravdu boj a pak s námi nemluví *fn*:D

charlie1366*
hodnocení

0x

Správně se stříhá jen to co má pejsek sešlapané z drápku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]