Dobrý den, mám obavy ohledně soužití psa a nového kotěte. Naše fena je malý kříženec ale je z útulku a občas nereaguje nejlépe na lidi, už kousla pár lidí, jen tedy když měla strach, jinak je moc hodná. Když jsme si ji přivezli, už jsme měli velkého kocoura, rychle si na sebe zvykli ale i tak po něm často vyjížděla, hlavně co se týkalo jídla. Teď jsme dostali malé kotě a nereaguje na něho dobře, máme strach, aby ho nezakousla. Zatím se bojíme ho pustit, kotě si chce hrát ale ona po něm vyjede. Nedávno zakousla na zahradě ježka. Já doma moc nebývám a hlídá je jen mamka, která se bojí, že je neuhlídá. Myslíte, že to časem bude lepší a může mu pes skutečně ublížit? Mám strach jak doma nejsem a ráda bych nějaké rady na uklidnění.
Minulý měsíc jednomu sousedovi zakousl kocourka jezevčík druhého souseda. Já bych z nich kamarády nedělal.
and
No myslím, že něco jiného je cizí pes na cizí kočku, tam ta rivalita vždy nějak je... My se našemu psovi pokoušíme vysvětlovat, že je to naše kočka. Právě že o nic jiného, než aby byli kamarádi, nebo se minimálně snesli, se snažit usilovat nepřestanem...
Náš bývalý pes labrador byl s kočkama takový kámoš, že s ním v zimě spávaly v boudě (i když mohly spát v teple u kotle) a dokonce mu i v boudě kočka vrhla koťata, přestože měla spoustu jiných bezpečných míst. Teď máme ročního křížence labradora s border kólií, a ten takovej kluďas není, po kočkách okamžitě vyjíždí. Sice je nechce kousnout, ale baví ho, když prchají. Nakonec se kočky bály vracet na dvůr. Takže mi nezbylo, než dodělat vrátka na do té doby napůl otevřenou náspu. Takže kočky mají svůj prostor (na který se přemisťují "kočkovodem" pod zastřešenou částí široké zdi, kam na ně pes nemůže) a pes zbytek velého dvora. Nemáte taky možnost nové kočce vyhradit bezpečný prostor? Ale dokud je kotě malé, nemusí to stačit.
Po nějaké chvíli pes pochopí, že kotě je součást rodiny, majetek pána. Bude ho bránit a hlídat. Mnohdy jen tu svou, ostatní kočky nemají mnohdy šanci přežít. Známého firmu hlídali dva dobrmani. Jejich kočka s nimi byla v bezpečí. Běda takové, která přešla přes plot!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.