Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem. Včera nám odešla do psího nebe naše milovaná fenka Adélka (8 let). Museli jsme jí nakonec nechat uspat kvůli vážné a dlouhodobé nemoci. Poslední dobou už se chudák hodně trápila, (dlouhodobá cukrovka), slepota, atd... V pátek už jen tak polehávala, pravděpodobně dostala lehkou mrtvičku a v sobotu už byla úplně mimo. Ztrácela rovnováhu, motala se, kvůli slepotě už netrefila ani za námi. Věřte, že její odchod pro mě byl a stále ještě je obrovsky bolestivý a mám už druhý den úplně prázdno a smutek v srdci. Od této chvíle brečím. Ale bylo to to nejlepší co jsme pro ní mohli udělat, ten den uspání už pro ní bylo určitě vysvobozující. Teď bych měla v plánu pořídít si zase pejska nového. Naše fenka byla labrador. Přemýšlím ale nad labíkem, zl. retrívrem což je podobné a vlčáčkem. Nepořídím si ho hned, ale třeba až za měsíc, dva. Chtěla bych zkusit štěně německého ovčáka, ale zatím s ním nemám žádnou zkušenost. Do dneška jsme měli labíky, Retrívry, jezevčíky a křížený voříšky. Nikdo z nich ale neměl takovou dlouhou nemoc jako teď ta naše, všichni předtím zemřeli na věk. Nejradši bych se chtěla u nich vyvarovat nemocem, ale vím že to asi nejde.
Moc všem děkuji.
Nad vlčákem asi neuvažujte, ČSV asi nezvládnete. Pokud to je jen záměna za NO, budiž, jenže NO je povahou a chováním jiný pes, než labík a retrívr. Chce to nekompromisní přístup, výchovu a výcvik, spoustu času, Potom ale budete mít skvělého psa. Můj první NO byl mignutý belgičanem abyl to mohutný, silný a zdravý pes. Dožil se šestnácti bez zdrav. problémů. Teď mám čistou fenku a ta má tendenci se přežírat a nabírat, musím ji hlídat...
Pokud vám nevadí že o psa budete cca v průměru 16 let pečovat a v podstatěv se nikam nedostanete, je to úplně jedno, já mám fenku jack russel a je to neskutečný mazel, můj stín...menší pes je také lepší do postele na chalupu jí vezu v transportní tašce na zadní sedačce, spí na zádehc packy natažené...labradora bych tam nenacpal...a letos jí beru k moři, s malým psem se lépe cestuje ..sorry jako nechete jí pohlídat v září na 14 dní? nemám jí kam dát...
jinak super pes je bordel kólie, ideálně modrooká, hoooodně chytrá , poslušná , mazlivá, chlupatá huňatá...
na závěr, dnes je po hlídání psů poptávka, pokud vás to baví, udělejte si živnost a dělejte radost majitelům i pejskům..za peníze, spojíte příjemné s užitečným...a v paxi pak poznáte, který pejsek je nejlepší
U moře jsem byla jen jednou poprvé v životě a psa jsme měli u rodičů. Od té doby jsem opravdu nikde nebyla a nejspíš se zatím ani nechystám. Vím jaká je to svizel, dneska už nemám ani rodiče a nikoho Komu bych pejska dala pohlídat. A na ty chlupáče nedám dopustit, měla jsem je už od malička, naši se dozivali vždycky 13,14 let.
Plemeno se nedá jen tak poradit (záleží hodně na vašich prioritách, zázemí, povaze).. Já měl NO a pak stafordy, a u těch jsem zůstal. Ale rozhodněě bych nepodporoval množírny (psy bez PP). Jinak upřímnou soustrast. A souhlasím s tím, že kříženci mají nejlepší imunitu, mensi náchylnost na alergie a nemoce.
Ano, děkuji. Ale bohužel jak jsem psala výše naše byla taky kříženka z útulku a bohužel po šesti letech začal diabetes a za dva měsíce na to rakovina. takže musela proběhnout kastrace + odstranění sleziny kvůli nádoru. Cukr se bohužel už trvale nesnížil. Každý den jsem jí píchala Inzulín. Nakonec oslepila no a dál už se nebudu rozepisovat. Takže rozhodně nic co by ten chovatel chtěl zažít. Je mi jí prostě líto, že to takhle dopadlo. Bohužel nemoci si nevybírají. Toto byla první zkušenost s dlouhou nemocí. Nic takového jsem před tím u pejsků nezažila. Tahle fenka byla mým pátým pejskem.
Měli jsme křížence . Dožil se 18 let . Sportovec až do poslední chvíle . Matka německý špic a otec neznámý . Rozumná velikost cca 10kg živé váhy . Vypadal opravdu jako pes a nikoliv nakopnutý buldog . Protože to byla fenka , tak to byl hlídač rodiny a v lese nikam neutíkala . Na houbách nás pěkně oběhávala , aby jsme se neztratili
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.