Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné nechat naočkovat mého králíka?

Od: kralik odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Mám doma zkrslého králíka (beran), je mu necelých 7 let. Přemýšlel jsem, že bych ho teď v létě začal brát na zahradu, kde by si mohl hrát, aby stále nebyl jen zavřený v bytě. Na zahradě by samozřejmě měl dostatek stínu, vody a místa na odpočinek. Kvůli tomu bych ho chtěl nechat naočkovat proti králičímu moru a myxomatóze. Jediné, čeho se bojím, že by mohl být problém, je to, že naposledy byl očkován asi před 6 lety, a že na podzim se léčil se zánětem průdušek, přičemž dodnes někdy vyfrkvá hleny z nosu, na což mě ale upozrňovali na veterině, že tento problém může přetrvávat.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to možné, taky máme zakrslého králíka normálně v králíkárně , necháváme ho očkovat stejně jako ostetní králíky - na oba mory i myxomatózu. Ale spíš buďte opatrný - králík, který není zvyklý na zelené krmení může mít dost zásadní zažívací problém (hlavně ve vyšším věku, jako ten Váš) a krom toho je schopný sežrat i něco, co ho dorazí. Ten náš měl předloni taky na mále, děcka mu chtěly ,,dopřát trochu volnosti´´ a málem to nepřežil - oni tihle klecoví absolutně postrádají nějakou intuici, co ještě můžou sežrat a co je zabije.

sasa*

Hmmm a ještě doplním, pozor na lasice ,kuny apod. havěť ,aby si na něm nepochutnala.Pokud mají přístup psi, také si rádi pohrají s králíčkem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]