Máme kastrovaného 6 letého kocoura. Je původně z útulku, máme jej od jeho 2 let, takže netušíme, zda byl správně socializovaný nebo ne. Problém ale je, že v poslední době začal hrozně útočit, ale pouze na mě. Na přítelkyni v domácnosti ne. Mě ale loví nohy (číhá na mě a skočí) a útočí na ruce. Tam je to ale opravdu agrese, stáhne uši dozadu, dlouho mě pozoruje a i když se snažím od něj odejít, rozběhne se a zaútočí. Nepomáhá ani snaha o přesměrování pozornosti na hračku, stejně zaútočí raději na mě. Kouše a škrábe a to až do krve a já jsem z toho už zoufalá. Nechápu, proč to dělá a co s tím mám dělat. Nejsem si vědoma toho, že by se cokoli změnilo nebo že bych mu něco udělala. Nevím, jak si to vysvětlit, protože strašně často je to naprosto bezdůvodně. Ležím na gauči, on přijde vedle mě, stáhne uši, zadívá se na mě a zaútočí.
Nikdo jiný si s ním nehraje, tak to zkouší na tebe. Krom jiného je nevytížený-potřebuje se vyblbnout a pokud je jen doma, tam moc zábavy asi nemá. Pokud máte čistší dvůr, tak ho nechte proběhnout, ať se trošku unaví. Většinou kočky přes den odpočívají a v noci ožívají-od přírody to mají nastavené. Jediné co pomůže je, aby si hrál sám. Starší veterináři dovedou také poradit. Jinak můžete koupit sušenou Šantu kočičí a pořídit nějaké škrábadlo viz. článek Šanta kočičí: Pro/...
Ahoj, kočky útočení na druhé děsně baví. Jestli jsi si s ním dřív hrála tak, že jsi ho škádlila rukama, tak se nediv. Asi bych se ho v případě útoku snažila odlákat na nějaké škádlítko, stačí prut s něčím na konci, uhýbej s tím před ním a on to bude lovit.
Nikdy si s kočkou nehrát vlastníma rukama a holou nohou, nenechat si lovit části těla. Vždy používat hračku, nebo deku hozenou přes ruku či nohu, aby se pak kočka zakousla a kopala do deky, ne do ruky či nohy. Jakmile začne že by lovila ruku, přestat hladit, odejít, dát mávatko, ať loví mávátko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.