Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně nechce chodit na procházku

Od: haf odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

chtěla bych poprosit o radu. Již jsem měla 2 psi a oba normálně s nadšením chodili od začátku na procházku. Jenže teď mám čtyřměsíční štěně a ono prostě nechce jít. Vyjdeme z domu, ujdeme pár kroků a sedne si. Prostě nechce chodit, ale jakmile se otočíme, že půjdeme domů, hned jde krásně natěšeně. Nejdřív jsem si myslela, že to bude jen ze začátku, ale už se to děje dlouho a pořád stejně. Zkoušela jsem i různá místa. Všude je to stejné. Vyroste z toho? Prosím o jakoukoliv radu, co s ním dělat.

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, zkuste socializaci - pokud pejsek nepůjde sám, tak ho odnést tam, kde se venčí/pohybuje více psů a doufat, že si bude chtít hrát, resp. pozná ostatní pejsky a že být venku je normální a fajn. Zdravím!
P.S. A potom by byla i možnost, že je pejsek nemocný (např. bolavé packy či klouby). Doma běhá nebo jen poléhavá? Že by byl jen líný?

hodnocení

1x

Jaká je to rasa? Jak velký je to pes? 4 měsíční štěně, ale jak bude velký až doroste? Je rozdíl mezi čivavou a třeba ovčákem.

doplněno 02.07.23 10:38:

Tedy maličký drobek. Je potřeba pomalu socializovat, zvykat ho na prostředí. Ven nechodil a teď je na něho příliš mnoho zvuků, pachů a pohybu. Necítí se bezpečně. Já bych to řešila tak, že bych ho ven vynesla v náručí, dřepla s ním a nechla ho chodit kolem sebe, aby si počuchal, poslechl, podíval se, měl mě za zadkem a cítil se v bezpečí. A chválila a mluvila ať mě slyší, že jsem s ním. Při hře bych ho nechávala vyhrávat, posilovala bych sebevědomí.

hodnocení

0x
To je normální. Domov má jako svou noru jako ostatní mláďata v přírodě. Rodiče, pán odejde a vrátí se s kořistí, jídlem. Až bude starší, bude se učit a bude chodit dál a dál a značkovat sí teritorium.

haf
hodnocení

Jedná se o křížence, ale vypadá dost do krysaříka. Nemocný není. Doma a na dvoře neskutečně řádí, jen na ty procházky moc chodit nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]